Работещите в столичния градски транспорт ще получат 10% увеличение на

...
Работещите в столичния градски транспорт ще получат 10% увеличение на
Коментари Харесай

Президентите на Подкрепа и КНСБ при Фандъкова: вдигат с 10% заплатите в градския транспорт |

Работещите в столичния градски превоз ще получат 10% нарастване на заплатите от през днешния ден, както е планувано в тригодишното съглашение сред Столични община и синдикатите. 

Това стана ясно след среща сред кмета Йорданка Фандъкова и водачите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в Столична община. 

София не може да си разреши да спре градския превоз, хората би трябвало да имат естествен живот. Взимаме това тежко решение, само че чакаме и страната да изпълни своя ангажимент. Очаквам до дни да получа отчетите от всички транспортни сдружения с предложения за оптимизация на разноските, изясни Фандъкова, като акцентира, че диалозите със синдикатите са били тежки. По думите й към този момент има минимално нарастване на пасажерите в градския превоз, само че обстановката с финансовото му положение е извънредно сложна.  

Този проблем не е решен заради отхвърли към сегашния миг на финансовия министър да дофинансира градския превоз, по този начин както вършат множеството страни в Европейски Съюз, някъде даже с до 50% от нужната сума. Знаете, че личните доходи спаднаха трагично - от една страна нямаше разреждане на линиите, с цел да могат жителите да пътуват удобно, без да има струпване, а въпреки това - приходите спаднаха внезапно. Това докара до съществени минуси в цялата система. Сега 178 млн. лева бяха препоръчани и от общината, и от двата синдиката, само че финансовият 
министър не поддържа това искане, сподели още Фандъкова. 

Другата седмица ще имаме среща по тази тематика с премиера и финансовия министър, с цел да намерим решение. Ако не - би трябвало да се върнем и да кажем на хората ни, че заплатите им не са гарантирани до края на годината, разяснява президентът на КНСБ Пламен Димитров. Искаме всички институции, които имат отношение, да си изпълнят отговорностите, акцентира той.

Ще настояваме за стабилно използване на регламента по този начин, че да имаме задоволително сигурност и за другата година, с цел да можем да стартираме нови договаряния с общината за още едно 3-годишно споразумение, акцентира президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. 

Разговорите с държавното управление ще се водят за всички общини в страната, освен за София, посочи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР