Работата на ЧВК Вагнер в Африка е частен бизнес, руската

...
Работата на ЧВК Вагнер в Африка е частен бизнес, руската
Коментари Харесай

Песков: Държавата няма нищо общо с бизнеса на ЧВК Вагнер в Африка

Работата на ЧВК " Вагнер " в Африка е частен бизнес, съветската страна няма нищо общо с това, сподели пред публицисти Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Руската федерация, оповестяват съветски медии.

" Компанията имаше независим бизнес там. И страната нямаше нищо общо с този бизнес ", добави Песков в отговор на въпрос дали Руската федерация е подготвена да даде на групата финансова или друга поддръжка на фона на глобите на Съединени американски щати.

По-рано Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания против съветския жител Андрей Иванов и четири юридически лица, за които съгласно Вашингтон се твърди, че са свързани с създателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин. Американските управляващи обясниха това с обстоятелството, че ЧВК съгласно тях " финансира бруталните си интервенции частично посредством употребата на естествени запаси в страни като Централноафриканската република и Мали ".

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова спекулации и злословия изявленията на някои медии, че заместник-командващият Обединената формация на съветските войски Сергей Суровикин сякаш е могъл да знае авансово за идния въоръжен протест.

" Сега ще има доста разнообразни спекулации, злословия и по този начин нататък към тези събития. Мисля, че това е един от тези образци ", сподели още Песков.

Вечерта на 23 юни Евгений Пригожин, създателят на ЧВК „ Вагнер ”, приказва в своя канал в Telegram, че неговите елементи са били атакувани и упрекна военното управление на Руската федерация за това. Министерството на защитата назова тази информация погрешна. Частите на ЧВК, които подкрепяха Пригожин, се насочиха към Ростов на Дон и към Москва. ФСБ образува дело за подстрекаване към въоръжен протест. Руският президент Владимир Путин в телевизионно послание назова дейностите на " Вагнер " изменничество.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР