Работата е ясна.Щом Ясен Тодоров, зам.-шеф на Националната следствена служба

...
Работата е ясна.Щом Ясен Тодоров, зам.-шеф на Националната следствена служба
Коментари Харесай

Работата е ясна, щом и Ясен Тодоров се появи в национален ефир да защитава Гешев

Работата е ясна.

Щом Ясен Тодоров, зам.-шеф на Националната следствена работа и един от върлите бранители на основния прокурор Иван Гешев излезе в народен ефир и изясни, че надали Висш съдебен съвет ще се произнесе в интерес на настояването до Висш съдебен съвет за предварителното му освобождение и повтори всички опорки на обвиняването, значи работата е ясна, отбелязва.

Не бил уверен Ясен Тодоров, че никой не повикал Борисов да даде пояснения за Мата Хари, а по всички журналистически разкрития прокуратурата се самосезарала и направила инспекции. Даже за едно от изказванията на премиера Петков се води следствие, само че данни, с които той разполага, в досъдебното произвеждане не се съдържали. Тодоров можел да каже сигурно, тъй като водил едно от следствията.

Даже имало разпитани министри - и от кабинета на Борисов, и от служебния кабинет на Янев, и от актуалното държавно управление. 6 месеца продължавало да се води интензивно следствие. Но разкриването на корупционни закононарушения било мъчно, тъй като не било очевидно деяние и двете страни имали предпочитание то да остане прикрито. Трудно било, само че не било невероятно...

Така сподели Ясен Тодоров в ефира на Българска национална телевизия. Опонира му Арман Бабикян, някогашен народен представител и част от придвижването "Ние идваме " с адв. Николай Хаджигенов.

Уви, коментарът на Тодоров идва просто като пригласяне на една ария, която прокуратурата стартира наскоро. Тя доближи своята кулминационна точка преди няколко дни, когато прокуратурата привика на разпит сегашния министър председател и началничката на кабинета му Лена Бориславова, с цел да приказват за описите с имена на хора, виновни за корупцията в страната. За тях Петков приказвал по време на срещата с основния прокурор Иван Гешев. Премиерът на собствен ред съобщи, че ще отиде, само че ще желае от обвиняването информация до каква степен са следствията на крупни кавги като този с "Осемте джуджета " и "БарселонаГейт ". Прокуратурата отсече - информацията е обществена и е в интернет.

"Защо публицистите в България, които са разгласили тези имена, не са извикани от основния прокурор? Когато някогашният министър председател Борисов загатна, че знае коя е Мата Хари, никой не го повика. Защо по този начин? ", попита Арман Бабикян.

А другояче Ясен Тодоров уточни, че му станало смешно от приповдигнатата реакция на Кирил Петков за решението на Конституционния съд, че правосъдният министър в последна сметка има цялостното право да изиска от Висш съдебен съвет освобождението на тримата огромни в правосъдната система.

"Смешно ми стана, че министър председателят Петков е толкоз превъзбуден и сподели, че е благополучен от решението на КС… Да не забравяме, че единствено преди няколко месеца имаше едно решение, което сподели, че указът на президента за назначението на Петков за министър е противоконституционен. Какво произтече от това? Има си ред за всяко нещо, както има и за предварителното освобождение на основния прокурор ", уточни Тодоров.

И отсече - на всички било ясно към този момент, че над основния прокурор не бил единствено Господ. Той можел да бъде разследван от всеки редови прокурор.

"Случвало ли се е такова нещо? Гешев обясняваше напоително, че от него нищо не зависи и той е един началник. И оня ден видяхме отговарящият за нищо началник и неконтролиращият прокуратурата по какъв начин подвигна един телефон и един прокурор изтърча да дава призовки на премиера на републиката. Нали нищо не зависеше от него? Той обясняваше, че е една почтена пеперуда ", отвърна Бабикян.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР