Работа по разследване на престъпната дейност на 67-годишната Т.П. от

...
Работа по разследване на престъпната дейност на 67-годишната Т.П. от
Коментари Харесай

Таксиджийка припечелвала и с телефонни измами

Работа по следствие на незаконната активност на 67-годишната Т.П. от София почнала на 21 юли, когато 63-годишна столичанка съобщила в полицията, че е била излъгана. Потърпевшата разказала, че предния ден, на 20 юли, малко преди обяд получила телефонно позвъняване от чужд, който се показал за чиновник на Министерство на вътрешните работи и изискал подпомагане за залавяне на телефонни измамници. Въведената в подвеждане жена се отзовала на потърсената поддръжка и на три разнообразни места в София оставила пликове с разнообразни парични суми, на обща стойност 15 700 лева и 5 000 евро. Когато на другия ден схванала, че е станала жертва на телефонни измамници, потърсила подпомагане в полицията.

В рамките на формираното досъдебно произвеждане и подхванато следствие са открити и конфискувани записи, запечатали облика на дамата, взела оставяните от столичанката пликове с пари. След разпространяването им в общественото пространство е получена информация за търсената. При извършена на 7 август полицейска интервенция столични служители на реда задържаха престъпно проявената за сходни закононарушения Т.П. /67г./, от София, която работи като таксиметров водач.

След в допълнение извършени оперативни дейности и беседи е открито, че арестуваната е съпричастна към още поредност сходни закононарушения, осъществени на територията на столицата. За две от тях, досега не е обявено в полицията. При единия случай излъган от Т.П в края на предишния месец оставил пари в плик в ж. к. "Младост 4”, наоколо до учебно заведение, а при втория - при започване на този месец жертвата е оставила плик с пари в ж. к. "Суха Река”, наоколо до 18 ДКЦ.

В тази връзка, от Столична дирекция на вътрешните работи приканват пострадали от телефонни измамници, които не са потърсили подпомагане от полицията, да подадат сигнал в най- близкото районното ръководство.

След отчет на събраните материали в Софийска районна прокуратура на Т.П. е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 209 от Наказателен кодекс и й е наложена мярка за неотклонение” задържане под стража” за период до 72 часа, която с определение на Софийски областен съд е доказана.

От Столична дирекция на вътрешните работи благодарят на хората, реагирали с информация за установяването на самоличността и залавянето на търсената за осъществените закононарушения.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР