Qualcomm стартира фонд от 100 млн. долара, които ще бъдат

...
Qualcomm стартира фонд от 100 млн. долара, които ще бъдат
Коментари Харесай

Qualcomm инвестира 100 млн. долара във фонд за развитие на изкуствен интелект

Qualcomm започва фонд от 100 млн. $, които ще бъдат вложени в изкуствен интелект (AI). По този метод производителят на чипове ще финансира стартъп екосистемата, ориентирана към това софтуерно отклонение, като компанията даже уточни първия печеливш от новата стратегия.

В свое изказване те изясняват, че ще работят със " стартъп компании, които споделят визията, че изкуственият разсъдък, интегриран в устройства, става все по-мощен и необятно публикуван, и слагат акцент върху създаването на нови технологии за самостоятелни коли, роботи и платформи за машинно образование ".



От компанията прибавят, че се стремят да покачат опциите на изкуствения разсъдък като развият, комерсиализират и влагат в технологията. Още повече, че промишлеността към този момент стартира да вижда спомагателен капацитет в комбинацията сред AI и 5G свързаността.

Qualcomm Ventures взе участие в кръг за финансиране на AnyVision – стартъп, който е прочут с работата си в региона на лицевото различаване и това на тела и обекти. Компанията споделя визията, че потреблението на изкуствен интелект в устройствата понижава до най-малко прехвърлянето на данни, което покачва сигурността като цяло.

Куин Ли, SVP в Qualcomm Ventures, разяснява, че през фонда компанията ще продължи да търси стартъп компании с фокус върху самостоятелните транспортни средства, роботиката, компютърното зрение и IoT, които създават нови приложения, технологии и платформи за машинно образование по разнообразни вертикали. Технологичният колос от Сан Диего към този момент влага в редица компании, занимаващи се с изкуствен интелект, в това число Cruise Automation, Brain Corp, Clarifai, Prospera, SenseTime и Retail Nex.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР