Qualcomm представи технологията Snapdragon Game Super Resolution. Тя ще напомпа“

...
Qualcomm представи технологията Snapdragon Game Super Resolution. Тя ще напомпа“
Коментари Харесай

Qualcomm представи технологията Snapdragon Game Super Resolution – алтернатива на AMD FSR за геймърските смартфони

Qualcomm показа технологията Snapdragon Game Super Resolution. Тя ще „ напомпа “ Android смарт телефоните с функционалност, която към този момент е позната на притежателите на геймърски компютри. Компанията даде първите детайлности за новата технология и разгласи заглавията, които ще я поддържат.

Принципът на работа на Snapdragon GSR се базира на едноетапно увеличение мащаба на истинското изображение от 540p до 1080p, от 720p до 1440p или от 1080p до 4K. Този метод е умислен да обезпечава висока изразителност на картината, като в същото време усилва честотата на фрагментите. Самата Qualcomm твърди, че при някои игри потребителите ще получат нарастване от 30 до 60 фрагмента в секунда. Освен това пониженото натоварване на графичния процесор може да усили самостоятелната работа на смарт телефона.

Snapdragon Game Super Resolution е технология за супер-резолюция в действително време, създадена от Qualcomm Snapdragon Studios за реализиране на оптимално качество на супер-мащабирането при допустимо най-хубава продуктивност и спестовност на сила “, обявиха от Qualcomm.

Отбелязва се, че според от определените настройки геймърите могат да мащабират играта си на по-висока резолюция (например за стрийминг на ефирен екран), да подобрят продуктивността, като получат по-висока периодичност на фрагментите, или да удължат живота на батерията на устройството си по време на игра. Qualcomm акцентира, че Snapdragon GSR работи с множеството графични процесори Adreno, като се стартира от равнището на Snapdragon 6 Gen 1.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР