Qatar TotalEnergies Open, полуфиналДжесика Пегула – Мария Сакари 6-2, 4-6,

...
Qatar TotalEnergies Open, полуфиналДжесика Пегула – Мария Сакари 6-2, 4-6,
Коментари Харесай

Пегула отстрани Сакари и стигна до шестия си WTA финал


Qatar TotalEnergies Open, полуфинал

Джесика Пегула – Мария Сакари 6-2, 4-6, 6-1

Джесика Пегула доближи до мача за купата на WTA 500 шампионата в Доха след трисетов триумф над Мария Сакари. Силният вятър затрудни и двете съпернички, само че поставената под №2 американка се приспособява по-добре към изискванията в заключителния сет и на следващия ден ще играе на шестия си край в Тура.

В него тя ще се изправи против защитаващата купата Ига Швьонтек или осмата в схемата Вероника Кудерметова.

Пегула записва по-малко асове (0-2) и повече двойни неточности (6-2), само че все пак бе по-резултатна на начален удар (47-35). Американката завоюва 54% от точките си на първи сервис (38/70) и оползотвори девет от 17-те си шанса за пробив (53%), до момента в който Сакари осъществя пет от своите 14 брейкпойнта (36%).

Вятърът стартира да основава проблеми на тенисистките през цялото време, като Пегула съумя да се приспособява доста по-добре към обстановката. Американката подбираше доста успешно ударите си, като това ѝ разреши на два пъти да пробие сервиса на Сакари и да поведе решително с 4-1. Гъркинята редуцира пасива си, само че международната №4 бързо си върна самодейността и записа нов брейк, който след това затвърди за 6-2.

Втория сет стартира по подобен метод – с два пробива и задатък от 4-2 за Пегула. Впоследствие обаче Сакари стартира да нападна доста по-прецизно, до момента в който непредизвиканите неточности на втората сложена се усилиха доста. Световната №7 изигра най-силния си интервал в мача и направи серия от четири следващи извоювани гейма, като Пегула направи двойна неточност на сетбол и по този начин Сакари изравни резултата в мача след 6-4.

Двете съпернички си размениха по един пробив при започване на заключителния сет, само че от този миг нататък Пегула последователно наложи превъзходството си. Американката пласира няколко отлични уинъра във значими моменти, като в това време на няколко пъти изненада Сакари с чудесни излизания на мрежата. Световната №4 не даде повече геймове до края, триумфирайки с 6-2, 4-6, 6-1 след тъкмо два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР