Пьотр Толстой не за първи път отправя провокации към България.

...
Пьотр Толстой не за първи път отправя провокации към България.
Коментари Харесай

Премиерът: Няма да гоним Митрофанова заради изказването на Толстой

Пьотр Толстой не за първи път насочва провокации към България. С това изявление той минава граници, които не са допустими, по тази причина ще приказвам с Министерство на външните работи.

Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти.

Той обаче акцентира, че съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова няма да бъде оповестена за личност нон грата поради изявлението на съветския народен представител.

Не би трябвало да се поддаваме на провокации. Голяма част от тези изявления се вършат за вътрешна приложимост, за съветската аудитория, с цел да видят какъв брой велики неща се правят от Кремъл. Целта е да се сплаши българското население, само че няма заплаха за България. Ние сме членове на НАТО и затова Русия няма да посмее да ни нападне.

В петък зам.-председателят на съветската Дума Пьотр Толстой съобщи по съветската държавна телевизия, че Черно море е съветско и би трябвало да открият надзор над него.

„ Първо би трябвало да приключим с Украйна. С Турция ние няма да воюване. Що се отнася до България и Румъния, тези страни са единствено бази на НАТО. Специално в България цялото черноморско крайбрежие е наше. Там няма да имаме никакви проблеми “, сподели депутатът от Руската Дума Пьотр Толстой.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР