Путин вярва, че агресията може да му се размине. Че

...
Путин вярва, че агресията може да му се размине. Че
Коментари Харесай

Ето какво се очаква да каже лорд Камерън днес в България

Путин има вяра, че експанзията може да му се размине. Че може да разиграва Запада. Това се чака да съобщи през днешния ден външният министър на Англия лорд Дейвид Камерън, който е на посещаване в София.

В допълнение по тематиката за Украйна високопоставеният гост ще каже още, че: " Ние разполагаме с ресурсите, икономическата мощност и опита. Трябва да покажем, че имаме воля в дълготраен проект... Трябва да подкрепим свободата и да съвместим думите си с дейности - във връзка с глобите, на поддръжката за Украйна, на производството на отбранително съоръжение...  " Трябва да покажем единение – всички ние би трябвало да застанем зад Украйна и да покажем на нея - и на Русия – че Украйна има нашата поддръжка в дълготраен проект. "

В умозаключение Камерън се допуска да заяви, че: " Трябва да работим дружно по провокациите, които заплашват нашата сигурност и благополучие, като да вземем за пример битката с порочния свят на трафикантските групировки и незаконната миграция - единствено с групова решителност тези закани могат да бъдат преодолени ". Това оповестяват като предварителна информация Британското посолство в София.

Почти две години след противозаконното навлизане на Путин в Украйна външният министър ще посети България и Полша, преди да замине за Мюнхенската конференция по сигурността. Пътуването ще подчертае уговорката на Обединеното кралство към интернационалната сигурност и ще показва по какъв начин Обединеното кралство ускорява оперативното съдействие за страните от цяла Европа, които се борят с големите провокации на противозаконната миграция.

Украйна ще бъде на дневен ред по време на визитата, като министърът на външните работи ще се концентрира върху работата с сътрудниците, в това число България и Полша, с цел да обезпечи на Украйна нужната поддръжка. Ще бъдат разисквани методите да се укрепи Украйна във войната в този момент, да се подсигурява успеха ѝ, в случай че Путин удължи военните дейности, и да се положат основите на дълготрайното ѝ бъдеще.

По време на диалозите с сътрудниците си външният министър ще разиска и по какъв начин Обединеното кралство ускорява поддръжката си за основните съдружници от НАТО, в това число за построяването на резистентност, превъзмогването на зависимостта от съветски енергийни източници и битката с киберзаплахите и дезинформацията. По-късно през седмицата външният министър ще взе участие в Мюнхенската конференция по сигурността и ще призове съдружниците да усилят производството на отбранително съоръжение за Украйна.

Външният министър ще се запознае от близко и със взаимната работа, която се организира в България във връзка с противозаконната миграция. Това ще включва срещи в София с представители на граничните служби, с цел да научи повече по какъв начин съдействието сред Обединеното кралство и България спомага за секване веригите на доставки на дребни лодки и съпътстващо съоръжение, предопределени за нелегално прекосяване на Ламанша, като по този метод разрушава бизнес модела на незаконните групировки, занимаващи се с контрабанда на хора.

Като основна страна по маршрута за преместване на съоръжение за дребни лодки през Европа, Обединеното кралство дава на България 1,2 млн. паунда за образование и поддръжка на потенциала, в това число дронове за наблюдаване на границите, образование за претършуване на транспортни средства, съоръжение за служебни кучета за претършуване и термовизионни устройства.

Това финансиране уголемява работата, която Обединеното кралство и България правят за справяне с проведената престъпност в региона на миграцията посредством увеличение на обмена на разследваща информация и практическа поддръжка. Смята се, че до 50 % от хората, които употребяват Балканите като миграционен маршрут към Европа, минават през България, която се е трансформирала в главен директен маршрут за рисково съоръжение, употребявано за улеснение на пресичането на Ламанша с дребни лодки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР