Путин: При решаването на газовите въпроси ЕС не трябва да

...
Путин: При решаването на газовите въпроси ЕС не трябва да
Коментари Харесай

Путин: При решаването на газовите въпроси ЕС не трябва да проявява слабост, както България

Путин: При решаването на газовите въпроси Европейски Съюз не би трябвало да демонстрира уязвимост, както България
Руският президент Владимир Путин не би желал Европа да прояви уязвимост и да не може да отбрани своето присъединяване в плана за газопровод „ Северен поток 2 ”, както в миналото България в "Южен поток". Той зави това на взаимна конференция с австрийският канцлер Себастиан Курц.

„ България се отхвърли под напън извън от "Южен поток", в този момент те съжаляват, в този момент те приказват, че биха желали да получават съветски газ, само че към този момент през "Турски поток". Не бихме желали цяла Европа да наподобява като България, която прояви такава уязвимост и некадърност да пази своите национални ползи ”, сподели Путин.

На 01 декември 2014 година по време на своето посещаване в Анкара съветският президент Владимир Путин съобщи, че Москва се отхвърля от плана "Южен поток" и вместо него ще построи "Турски поток", който ще свързва Русия и Турция по дъното на Черно море. В началото на май 2017 година Русия стартира построяването на "Турски поток". В момента се построяват редом 2 прави, всяка една от тях е с потенциал по 15.75 милиарда кубически метра газ. Едната от тръбите ще доставя Турция със синьо гориво, а капацитът на другата е предопределен за страните от Балканите и Южна Европа. За момента съветската страна към момента не е решила на къде ще поеме втората тръба. Единият вид е през Гърция за Италия, а вторият, който е по-вероятен е през България за Сърбия и Унгария. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР