Путин отвори кутията на Пандора и това е неговата историческа

...
Путин отвори кутията на Пандора и това е неговата историческа
Коментари Харесай

Сергей Станишев: България трябва да настоява за отсрочка на ембаргото върху руския петрол

" Путин отвори кутията на Пандора и това е неговата историческа отговорност.... Всеки ден война основава кървава вадичка и тя ще се помни генерации. Вече има и десетки хиляди починали, което утежнява възможностите за мир , само че постоянно би трябвало да се търсят шансове за политическо урегулиране ".

Това сподели пред БНР някогашният министър председател Сергей Станишев, евродепутат, ръководител на ПЕС и някогашен водач на Българска социалистическа партия.

" И двете страни в спора в Украйна се отхвърлиха от търсене на политическо решение, което е безпричинно .... Западът продължава да помпа украинската войска с оръжие, което е политика от 2014 година насам, в този момент се ускорява. Руската страна търси реванш и боен триумф, с цел да седне на масата на договарянията. Много по-разумно би било, в случай че в края на предходната година бяха положени старания за намиране на някакъв стратегически компромис ", разяснява той.

Станишев разяснява глобите на Европейски Съюз против Русия :

" Те би трябвало да бъдат доста ясно премерени като икономическо влияние. Те целят да санкционират агресора в тази война, а не да се окаже, че те ще срутен европейските стопански системи.... Транзитът на съветски газ през Украйна не е спирал - бомбите си падат, газът си тече, евентуално украинската страна си получава таксите за пренос. Има доста странни неща в тази война, които са наред с другите неща, които виждаме ". 

България би трябвало да упорства за отсрочка  на предлаганото от Европейска комисия ембарго върху съветския нефт, съобщи Станишев и посочи, че поддържа декларираната за това позиция на държавното управление.

" По отношение на газа нещата са много тревожни като дейности на българското държавно управление ", акцентира някогашният министър председател (2005-2009 г.).

Интервюто на Диана Янкулова със Сергей Станишев в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР