Путин иска да унижощи украинската нация. В Кремъл съществуването ѝ

...
Путин иска да унижощи украинската нация. В Кремъл съществуването ѝ
Коментари Харесай

Путин иска да заличи украинската нация

Путин желае да унижощи украинската нация. В Кремъл съществуването ѝ се приема за неточност на историята, провокирана от противников сили със зли планове. Грешка, която съгласно руснаците би трябвало да бъде поправена с принуждение.

Четири месеца, откакто Русия атакува Украйна, армиите на двете страни се бият яростно в Източна Украйна. Агресорът съумява да завоюва територии поради гигантското предимство на бойци и материали, с които разполага, само че напредва постепенно - поради упоритата опозиция на украинците. Успехите на украинските контраатаки в южната част на страната към Херсон са лимитирани и постоянно краткотрайни.

Руската войска е по-силна, само че...

Нито режимът в Русия, нито ръководителите на Украйна сега разполагат с нужните сили, с цел да решат бързо спора по боен път. Очевидната цел на Русия от началото на войната - бързо завладяване на Киев - наподобява доста далечна за Кремъл. В същото време не е несъмнено, че обещаните до момента западни оръжейни доставки ще разрешат на украинската войска да освободи окупираните от Русия региони. Ситуацията наподобява патова, само че в реалност Русия има преимущество. Тя разполага с по-голяма войска. Икономиката на страната е отслабена само от глобите, наложени от Запада. А в Украйна налице са окупацията на огромни елементи от страната, разрушенията, породени от войната, и бягството и разселването на към една четвърт от популацията. Без помощта на Запада Украйна ще загуби войната от безсилие.

Затова и изказванието на съперниците на доставките на оръжие, че те единствено ще удължат войната, не е безусловно неверно. Грешка е обаче да се счита, че бързо проваляне за Украйна или даже единствено заледяване на фронтовата линия през средата на страната ще донесе мир, ще постави завършек на човешкото страдалчество и ще избави останалата част от Европа от ескалация на личния ѝ спор с Москва.

Целта на Путин

Изказванията на Путин, силата на съветската агитация и дейностите на съветските военни в окупираните територии не оставят подозрение, че задачата на Кремъл е заличаването на украинската нация. Съществуването ѝ в Кремъл се приема за неточност на историята, провокирана от противников сили със зли планове. Грешка, която би трябвало да бъде поправена с принуждение. Украинците би трябвало със мощ да бъдат превърнати в руснаци.

Руска окупация на Украйна и непряко ръководство на Кремъл в страната ще доведат до един режим на терора, който би напомнял за тъмните години на 20 век. Много украинци няма да се предадат без опозиция. Трудностите, които окупаторите изпитват при установяването на надзор над Южна Украйна, предвещават в какво проблематично място ще се трансформира една доминирана от Русия Украйна. Последиците ще се усещат в цяла Европа.

Украйна заплати прекомерно висока цена, с цел да се съобщи

И даже заледяване на фронтовете няма да докара до мир. Ако през последните осем години, т.е. откогато стартира съветската експанзия против Украйна, в Донбас се е стреляло всеки ден на контактна линия с дължина от 400 километра, то в този момент дължината на тази линия ще е 2500 километра. По този метод с времето Путин ще реализира задачата си да унищожи Украйна. Свободната част от страната не би имала късмет да се възвърне и да се развива. Кой би вложил в страна, в която жилищата, пътищата, енергийните централи и фабриките са под непрекъснатата опасност от обстрел?

Изглед за официално преустановяване на огъня сега няма. Кремъл не желае да договаря, а упорства за капитулацията на Украйна. За проект за мир можело да се приказва, едвам когато Украйна одобри всички претенции на Русия, акцентира още веднъж представителят на Путин. Украинските управляващи не могат да се съгласят на сходен ход. Населението изисква от тях да продължат съпротивата. Украинските бойци и техните близки заплатиха прекомерно висока цена, с цел да се предадат. От известията, които идват от окупираните територии, излиза наяве, че там се надяват да бъдат освободени.

Най-големият риск за Европа: в случай че Путин победи

Докато украинците желаят да се бият, Западът би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да наклони салдото на силите на бойното поле в тяхна изгода. Дали сходни старания ще доведат до триумф не е ясно. Те са свързани с опасности, които мъчно могат да бъдат пресметнати.

Но нещастието, която ще настъпи, в случай че не се направи опит да се помогне на Украйна да победи, е изцяло предвидима. Най-големият риск за Европа би бил, в случай че Путин завоюва войната и по-късно към момента има сили за по-нататъшни случки. Защото той ясно съобщи, че упоритостите му се простират оттатък Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР