Пуснаха от ареста Илия Спасески, който зверски преби Християн Пендиков

...
Пуснаха от ареста Илия Спасески, който зверски преби Християн Пендиков
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Пуснаха на свобода бияча на Християн Пендиков

Пуснаха от ареста Илия Спасески, който свиреп преби Християн Пендиков в Охрид. Биячът е освободен под гаранция, в случай че има условна присъда, чиято отминалост не е изтекла. Това разгласи пред Lupa.bg ръководителят на фондация " Македония " Виктор Стоянов. 

" След като Спасески има условна присъда, той би трябвало да влезе в пандиза. Сега има заплаха да се укрие и да напусне страната. Институциите в Северна Македония не работят за българите там - нито полиция, нито прокуратура, нито съд ", разяснява Стоянов.

Той опроверга информацията на македонски медии, че биячът Спасески е българин: " Ако беше българин, нашата прокуратура щеше да му повдигне обвиняване ".

Християн Пендиков беше пребит съвсем до гибел на 19 януари. Нападателите са били трима, боят траял най-малко 10 минути.

От няколко дни Пендиков има денонощна полицейска защита. Получава фотоси на оръжие и закани, че хора ще дойдат в България.

„ Майка ми я заплашват от самото начало. Пишат ѝ мнения, че ще я убият, че сме предатели, че би трябвало да се изселим от Македония, че не сме за там. Мечтая един ден да можем да се върнем в Македония, умерено да кажа, че съм българин и никой да не ми направи нищо – освен на мен. На всички, които живеем в Македония и сме македонски българи “, акцентира Пендиков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР