Пускат нова отсечка по магистрала "Струма", съобщават от Министерство на

...
Пускат нова отсечка по магистрала "Струма", съобщават от Министерство на
Коментари Харесай

Пускат нова отсечка на магистрала „Струма”

Пускат нова права по автомагистрала "Струма ", оповестяват от Министерство на районното развиване и благоустройството.

Движението по 6,5 км от Автомагистрала „ Струма “ след Благоевград ще бъде пуснато по-рано от плануваното. В финален стадий са строителните работи в сектор сред Благоевград и правата преди бъдещия тунел „ Железница “.

Целта е да се облекчат пътуващите към Гърция при идните почивните дни и дейния летен сезон. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, която инспектира дружно с ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски строителните действия.







Дължината на правата е към 6.5 км. Чрез нея ще се заобикаля влизането в Благоевград и основаването на тапи в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик. Проектът включва осъществяването на два сектора, като работата по втория продължава.





Вече завърши и преместването на археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на автомагистралата край село Покровник.

Индикативната стойност на осъществяваните действия по пренасяне и теренна консервация на археологическите полезности, както и построяването на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е 1,2 млн.лв.



На идващ стадий, отвън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и план за цялостното му експониране и социализация.





Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР