Пускат движението по нова отсечка на магистрала Струма след Благоевград,

...
Пускат движението по нова отсечка на магистрала Струма след Благоевград,
Коментари Харесай

Пускат нова отсечка от магистрала Струма

Пускат придвижването по нова права на автомагистрала " Струма " след Благоевград, заяви районният министър Петя Аврамова, която инспектира дружно с ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " Георги Терзийски строителните действия по сектор 1 от лота, който стартира от края на построения през ноември 2015 година лот 2 Дупница – Благоевград и продължава до новоизградения п.в. „ Благоевград-Юг ", който се намира след ел. подстанцията на основен път Е-79.

Дължината на правата е към 6.5 км. Чрез нея ще се заобикаля влизането в Благоевград и основаването на тапи в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.

Лот 3.1 е с обща дължина 12,6 км. Проектът включва осъществяването на два сектора, като работата по втория продължава.

Вече завърши и преместването на археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на автомагистралата край село Покровник.

Индикативната стойност на осъществяваните действия по пренасяне и теренна консервация на археологическите полезности, както и построяването на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата е 1,2 млн. лева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР