Публиката на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър на 28

...
Публиката на Новогодишния оперетен бал на Музикалния театър на 28
Коментари Харесай

НДК се превръща в бална зала на 28 декември

Публиката на Новогодишния оперетен бал на Музикалния спектакъл на 28 декември от 19 часа в зала 1 на НДК ще вдигне наздравица с алено вино. На сцената пък солистите и хорът ще изпълнят фамозната наздравица от „ Прилепът ” на Щраус с чаши цялостни с шампанско.

Това е и единственото музикално осъществяване, което се повтаря от миналогодишния Оперетен бал, когато феновете на жизнерадостния род извършиха до краен лимит зала 1 на НДК.

В духа на старите дворцови обичаи и Новогодишния оперетен бал в зала 1 на НДК ще бъде открит с танца полонеза. Публиката ще се наслаждения и на празничните виенски валсове, огнения чардаш на Калман и жизнерадостния канкан на Офенбах в осъществяване на балета на Музикалния спектакъл. Детска балетна школа от малчугани сред 5 и 15 годишна възраст ще танцува фрагмент от „ Лешникотрошачката ” на Чайковски.

Солистите ще блеснат в фамозни арии, дуети и септети от шлагерни оперети. Те са определени от творчеството на класиците – от бащата на лекия род, както назовават оперетата, Офенбах, през виенския занаятчия Щраус до унгарските класици Лехар и Калман.

„ Лекият род се основава мъчно и желае доста сериозна работа. Затова човек не трябва да гледа на него с неуважение ” – уверен е проф. Светозар Донев, режисьор на Новогодишния оперетен бал и един от доайените на Музикалния спектакъл.

Маестра Любка Биаджони дирижира и тази година Новогодишния оперетен бал на 28 декември в зала 1 на НДК.

" За мен е чест да съм поканена още веднъж на Новогодишния оперетен бал на Музикалния спектакъл! Лично аз доста обичам оперетата, само че не ми се отдава постоянно да я ръководя. Миналата година направихме един доста успешен театър под режисурата на проф. Светозар Донев и успяхме да докоснем сърцата на доста хора. Надявам се и в този момент на 28 декември да зарадваме феновете на оперетата и на Музикалния спектакъл ”, споделя Любка Биаджони.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР