Публичното предлагане на акции на Българската фондова борса, целящо да

...
Публичното предлагане на акции на Българската фондова борса, целящо да
Коментари Харесай

Амстердам остава цел на „Син Карс“ въпреки скорошния неуспех на БФБ

Публичното предложение на акции на Българската фондова борса, целящо да усили капитала на „ Син Карс Индъстри “, е несполучливо. Въпреки това българският производител на спортни коли и електрически автомобили продължава да следва проекта си за листване на борсата в Амстердам. Това излиза наяве от известие на сдружението в платформата x3news. 

С предлагането на нова порция акции компанията искаше да усили капитала си до 34.2 млн. лева от 20.5 млн. лева За задачата опита да издаде до 13.7 милиона акции на цена от 1.14 лв. всяка. Сделката щеше да е сполучлива при разпространение на най-малко 2.5 млн. акции, само че този предел по този начин и не е доближат.

Инвестиционният медиатор „ Юг Маркет “ АД работи за възобновяване на средствата на вложителите посредством системите на „ Централен депозитар “ в най-кратки периоди, се показва още в известието.

Неуспехът на аукциона идва в сложен миг за международните фондови тържища, които страдат от затрудненията на икономическата и геополитическа конюнктура – откакто години наред се движеха на гребена на вълната. В послание до акционерите изпълнителният шеф на „ Син Карс “ Росен Даскалов показва, че компанията се е решила на общественото предложение, тъй като нарастването на капитала е било заложено още през IPO-то през 2021 година Припомняме, че тогава автомобилният производител стъпи на пазара BEAM за дребни и междинни компании, предизвиквайки възторг на БФБ с над 100% повишаване единствено за час. 

Желанието ни да бъдем обществена компания е обвързвано с натрупването на опит, преди да излезем на западноевропейските пазари. “

Неуспехът на БФБ не отхвърля „ Син Карс “ от проекта да стъпи на една от водещите европейски тържища – тази в Амстердам. Намерението си да направи IPO там компанията разгласи през октомври, като обвърза проекта със тактиката си за разгръщане на фабричната активност и построяването на нов цех в Румъния.  
Заводът в Румъния тегли „ Син карс “ към борсата в Амстердам
Производството на електрическите транспортни средства от серията L CITY действително е стартирало и по данни на компанията поръчките за 2023г. надвишават 400 автомобила. „ В Западна Европа „ Зелената договорка “ е приоритет и към този момент е на фокус, а европейците в никакъв случай не чакат последния миг – те подтикват по всевъзможни способи сполучливото ѝ осъществяване “, разяснява Росен Даскалов.

По думите му „ Син Карс “ към този момент е почнала договаряния с Euronext Amsterdam за допустимо най-скорошно листване в нидерландската столица. Идеята на компанията е да листне холдинг, включващ нейните британски, американски, немски и български звена.

Въпреки че компанията възнамерява да реалокира част от производството си в Румъния:

Син Карс “ остава българска компания “, посочи Росен Даскалов, напомняйки, че през 2014 година той и екипът му избраха да се върнат от Англия в България. 

Sin Cars съобщи през август, че има намерение да построи цех за произвеждане на своите електрически транспортни средства L CITY в Румъния, разширявайки съществуващите си интервенции в главната база в Русе. Първоначалната концепция бе новата база да е покрай съществуващата в България, само че градската администрация на Гюргево е предложила по-добри условия на бизнесмена.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинSin Cars Син Карс нарастване на капитал Българска фондова борса фондова борса Амстердам Росен Даскалов ПоследниНай-четениКомпании 20 Амстердам остава цел на „ Син Карс “ макар скорошния крах на БФБ Лични финанси 228 Догодина една трета от пенсионерите ще са под линията на беднотия Бюджет и финанси 1540 Икономиката на Украйна е пред колапс Компании 1108 Усъвършенстваният glo hyper X2 дебютира в България с невъобразим театър Любопитно 12705 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Пазари 11893 Голямото съветско петролно катурване набира скорост Компании 9340 Exe Solar построява цех за 13 млн. лева в Ямбол Имоти 8188 След невъобразим растеж: Охлаждането на имотния пазар в България стартира Всички новиниОще от КомпанииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР