Публичното обсъждане на Отчета за изпълнение на бюджета на Община

...
Публичното обсъждане на Отчета за изпълнение на бюджета на Община
Коментари Харесай

Станислав Дечев: Погасихме напълно кредита, теглен през 2012 г. и Община Хасково завърши 2021 г. без задължения

Публичното разискване на Отчета за осъществяване на бюджета на Община Хасково за 2021 година се организира през днешния ден в зала „ Хасково “ през днешния ден.

„ Това беше една извънредно сложна година за всички ни. Инфлацията ни притискаше всеки месец, най-много във връзка с цените на електрическата енергия. Но все пак през 2021 година успяхме да създадем една сериозна крачка. Погасихме изцяло заема, теглен през 2012 година и по този начин Община Хасково приключи 2021-ва без отговорности. “ Това заяви по време на разискването на Отчета на бюджета кметът Станислав Дечев. „ Успяхме да преодолеем компликациите в строителството и всички планове, които бяхме стартирали, бяха приключени. Това са обекти на първо място, свързани с замяна на ВиК-инфраструктура. Въпреки упованията на компаниите не беше направена смяна в законодателството и без никакви индексации, ние успяхме да работим по всички планове в плануваните периоди “, посочи градоначалникът.  

Бюджетът за 2021 година беше квалифициран за превъзмогване на вредите, нанесени от ковид-кризата. В бюджета беше заложен баланс сред опциите и концепциите за ръководство финансите. В края на 2021 година бюджетът доближи размер от 119 344 529 лв.. Това е растеж с 14,05%, регистрира финансовият екип на община Хасково.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР