Птиците се събират в ято предимно при провеждането на регулярните

...
Птиците се събират в ято предимно при провеждането на регулярните
Коментари Харесай

Ято птици спретнаха невероятно въздушно шоу ВИДЕО

Птиците се събират в ято най-вече при провеждането на регулярните им миграционни полети.

Ято скорци спретнаха вълнуващо шоу край Стара Загора. Видео, оповестено в обществената мрежа Facebook, показва как птиците се движат на ята и образуват неповторими и живописни форми. Скорците вършат своя танц в небето, движейки се с висока скорост един до различен. Красивата панорама е подбудена от инстинктите на птиците – по този начин те си оказват помощ в намирането на храна, пазят се една друга и в същото време отблъскват хищниците и ги объркват.

Птичките работят в безспорен синхрон и на самостоятелно равнище - щом една се раздвижи, тази до нея прави същото. Учените смятат, че ятото скорци може да се опише с термина " сериозен преход ". Това значи, че то е като система, която щом доближи точката на смяна, е способна неотложно и изцяло да се трансформира в напълно друг тип. Всяка птица в ятото е обвързвана с всички останали. Когато ятото се обърне в унисон, това алармира преходната фаза.

Зашеметяващият въздушен танц на птиците очарова потребителите на Facebook. Мадлен Георгиева написа в мненията, че преди дни е попаднала на същата панорама, само че ятото било в пъти по-голямо. " И ние следим оня ден на път за село, само че беше в пъти по-голямо. До в този момент не ми се беше случвало ", написа тя.

" Браво за уловения миг и прелестното музикално оформление. Благодаря! ", разяснява Илияна Станкова.

" Страхотно попадение! Благодаря за шерването! ", гласи коментар на Зина Чаушева.

Вижте видеото:


Снимката е илюстративна / Фотокредит: Jerry Segraves
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР