ПСЖ победи Страсбург с 2:1 в мач от 16-ия кръг

...
ПСЖ победи Страсбург с 2:1 в мач от 16-ия кръг
Коментари Харесай

Килиан Мбапе донесе успеха на ПСЖ срещу Страсбург с 2:1

ПСЖ победи Страсбург с 2:1 в мач от 16-ия кръг на френската Лига 1 на " Парк де Пренс ". Наставникът на ПСЖ Кристоф Галтие започва с двете огромни суперзвезди в офанзивата си Килиан Мбапе и Неймар.

Капитанът на парижани Маркиньос откри резултата в 14-ата минута с глава. Неймар центрира добре от директен свободен удар, като Маркиньос бе оставен непокрит и нямаше никакви проблеми да насочи топката в мрежата на Матс Зелс. В 20-ата минута Неймар претендираше за дузпа, само че основният арбитър Клеман Тюрпен не почете претенциите на бразилеца. В 25-ата минута отбраната на Страсбург позволи груба неточност. Жерзиньо Нямси се подхлъзна и остави Килиен Мбапе самичък против вратаря на елзасци. Суперзвездата на ПСЖ стреля, само че Матс Зелс избави сигурен гол. В 29-ата минута още веднъж Мбапе тества стража на Страсбург с прецизен удар отдалеко.

В 30-ата минута пристигна най-чистото състояние за Страсбург. Чудесна композиция сред Томасон и Гамейро завари последния наоколо до Донарума, нападателят стреля, само че италианският пазач на ПСЖ избави сигурен гол.

В 51-вата минута Страсбург изравни, откакто гостите направиха добра офанзива след неточност на Марко Верати, а центрирането на Адриен Томасон рикошира в Маркиньос и той вкара топката в личната си врата за 1:1. Малко по-късно Неймар изведе Мбапе самичък против Мат Зелс, само че вратарят направи ужасно избавяне.

В 63-ата минута проблемите за ПСЖ продължиха. Неймар падна в наказателното поле на Страсбург и искаше дузпа, само че реферът Тюрпен реши, че бразилецът е симулирал и му сподели жълт картон, който бе втори за звездата на " селесао ", като по този метод парижани останаха с 10 души.

В последните секунди на мача Килиан Мбапе осъществя победния гол за отбора си от дузпа. Мбапе надбяга отбраната на Страсбург и бе арестуван в наказателното поле. Маркиньос довкара топката, само че реферът Клеман Тюрпен към този момент бе показал осъществяване на дузпа в интерес на домакините. Мбапе прояви самообладание и осъществя от бялата точка, с цел да обезпечи трите точки за отбора си в шести следващ мач.

С тази победа парижани не престават да са отпред в класирането. Страсбург остава на предпоследното място в таблицата и към този момент има 6 следващи мача без победа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР