Психотерапевтът Ирина Крашкина каза, че успокояващата музика не облекчава стреса

...
Психотерапевтът Ирина Крашкина каза, че успокояващата музика не облекчава стреса
Коментари Харесай

Психолог разкри: Как действа успокояващата музика на стреса

Психотерапевтът Ирина Крашкина сподели, че успокояващата музика не облекчава напрежението при всички хора. В изявление за РИАМО тя сподели, че музиката играе значима роля в живота на всеки човек, само че релаксиращата музика не работи успокояващо на всички.

„ Жанрът на успокояващата и релаксираща музика несъмнено не облекчава напрежението при всички. Човек, който интензивно взима решения е във вътрешно положение на напрежение - времеви напън. При този случай успокояващата музика няма да отстрани този стрес, а в противен случай, ще го ускори “, сподели Крашкина.

Releasing stress through the power of relaxing sleep music
— Pure Planet Relaxation (@did_roi)
Психологът означи, че музиката играе сериозна роля в живота на всеки човек. Тя изясни, че имаме три съществени канала за връзка със света: слухов, образен, кинестетичен. Тоест хората учат света посредством звуци, облици и допиране.

„ Има още 2 канала: обонятелен и вкусов. Но те нормално са от помощен темперамент и рядко са съществени за който и да било. Затова ролята на звука, като едно от главните сетива, е значима и огромна. Естествено звукът от музика или текст, е по-значим и ни въздейства доста повече, от ежедневните шумове “, посочи Крашкина. „ Като от изключително значение е за хората с остър слух. “

Тя добави, че това са хора, които разграничават нюансите на речта и преходите в звуковите преливания в дадена музика.

Releasing stress through the power of music
for more information please like and follow us visit our website
— musicmastishanti (@musicmastishan1)
„ За хората с остър слух работата в наличието на звука на някои принадлежности постоянно нарушава концентрацията и вниманието им “, изясни Крашкина.

24 август е Международен ден на странната или необикновена музика. Този празник е фиктивен от музиканта Патрик Грант през 1998 година

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР