Психологическа драма, романтична комедия, разследващ трилър и топла човешка история

...
Психологическа драма, романтична комедия, разследващ трилър и топла човешка история
Коментари Харесай

Още горещи и завладяващи филмови заглавия за българския киноман

Психологическа драма, сантиментална комедия, проверяващ трилър и топла човешка история за табута и полово събуждане – за всеки по нещо има в селекцията на Киномания 2022.

В програмата ще забележим „ Нейната дума “, с присъединяване на двукратно номинираната за „ Оскар “ Кери Мълиган и Зоуи Казан. Въздействащ филм за женската взаимност, кураж и мощ, както и за голямото значение на медиите.

Мълиган и Казан са журналистките Мегън Туохи и Джоди Кантор, които проверяват едни от най-обсъжданите случаи на полово принуждение в последното десетилетие, а много от следите им ги водят до авторитетния продуцент Харви Уайнстийн. История, довела до придвижването #MeToo и нарушила десетилетното безмълвие към злоупотребата с власт във филмовата промишленост. Режисьор на продукцията е носителката на „ Еми “ Мария Шрадер.

Не е за изпускане и „ Момчето от парадайса “ на режисьора и сценарист Тарик Салех. Филмът, награден за сюжет на фестивала в Кан, споделя за Адам – наследник на безпаричен риболовец, който получава опцията да се образова в влиятелен университет в Кайро. Но гибелта на основния имам поставя началото на комплицирана борба за власт, която визира освен религията, само че и цялата държавна политика. Адам се оказва в центъра на събитията. „ Момчето от парадайса “ е филм-метафора за политизирането на религията въобще.

В селекцията тази година ще забележим и няколко любопитни комедии, измежду които две с присъединяване на прелестната Ема Томпсън - „ Успех, Лио Гранд! “ и сантименталният „ Какво общо има тук любовта? “.

В „ Успех, Лио Гранд! “ Томпсън е пенсионирана самотна учителка, която взема решение да наеме жиголо. Майсторска комедия с безподобен и занимателен разговор, която обезоръжава с откровеност и топлина и унищожава табутата за женското предпочитание. Пълноценното другарство на Нанси (Томпсън) и много по-младия от нея Лио Гранд (Дарил Маккормак), в допълнение с превъзходната игра на актрисата, ще доставят наслаждение на всеки киноман. Режисьор на продукцията е Софи Хайд, сюжетът е дело на комедийната авторка Кейти Бранд.

„ Какво общо има тук любовта? “ с режисьор Шехар Капур пък визира непреходни тематики като обич, другарство и религиозни разлики. Младата кинорежисьорка Зоу (Лили Джеймс) и лекарят Казим (Шазад Латиф) са другари от детинство, само че до момента в който тя е възпитана от своята свободолюбива майка – англичанката Кат (Ема Томпсън), той няма нищо срещу да следва фамилните обичаи и се съгласява на организиран брак. Зоу е учудена от решението му, само че взема решение да направи документален филм за него. Ярка сантиментална комедия, която не се придържа към клишетата на жанра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР