Психологът Росен Йордзанов, който е бивш зам.-директор на Института по

Психологът Росен Йордзанов, който е бивш зам.-директор на Института по ...

Психолог: Протестен ексхибиционизъм и институционална перверзия в Партийния дом.Психологът Росен Йордзанов, който е бивш зам.-директор на Института по психология на МВР, определи като
"протестен ексхибиционизъм", "институционална импотентност" и "бутафорна перверзия" вчерашното развитие в сграда на Народното събрание (бившия партиен дом). Протестиращи медицински специалисти бяха оставени от Националната служба за охрана да пренощуват в една от залите в нощта на четвъртък срещу петък. Рано сутринта в петък напрежението между протестиращите и охраната ескалира като една от протестиращите излезе през прозореца на перваза с риск за живота си.

Психологът коментира развитието на събитията в интервю за Би Ти Ви.

"Аз съм засрамен от това, което се случи. Не смятам, че в днешно време в една цивилизована държава подобно поведение е допустимо. Недопустимо е да се допускат подобни ситуации", заяви Йорданов като критикува както поведението на протестиращите, така и на службата за охрана.

Коментара му вижте във видеото. В края му е коментарът на Йорданов за езика на тялото на президента на Русия Владимир Путин при изявлението му с турския президент реджеп Ердоган.
10:38, 07 мар 20, 11

Източник: dnevnik.bg