Психично болен мъж уби по жесток начин баща си в

...
Психично болен мъж уби по жесток начин баща си в
Коментари Харесай

Психично болен уби по жесток начин баща си

Психично болен мъж умъртви по нечовечен метод татко си в шуменското село Зайчино ореше. Семейният скандал е станал в понеделник вечерта, след което 35-годишният наследник избягал. За убийството се схванало през вчерашния ден по обяд, тъй като брачната половинка му, която живее в Нови пазар, съобщила, че мъжът ѝ не отговарял на телефона макар настойчивото търсене, сэобщава Българска национална телевизия.

Когато криминалистите пристигнали в къщата, където станало закононарушението, заварили шокираща картина. В една от стаите на пода лежал с голям брой рани 74-годишният мъж. В прилежащата стая цялата мебелировка била разхвърляна. Мъжът е удрян от сина с разнообразни битови предмети.

Според първичните данни на прокуратурата, ударите са били с особена гняв. Мотивът на закононарушението към този момент не е прочут. Обвиненият не е дал показания. Тъй като страдал от шизофрения, следва да бъде настанен в психиатрична клиника и да бъда подложен на проучвания, които да открият дали осъзнава действието си.

Той е престъпно проявен. Разследван е за владеене на опиати и техни аналози, за блудничество и за обири. Осъждан е за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции. Назначени са разнообразни правосъдни експертизи, разпитани са очевидци.

Работата по документиране на формираното досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 116 от Наказателен кодекс продължава под управлението на Окръжната прокуратура в Шумен. За това закононарушение законът планува отнемане от независимост от 10 до 20 години без право на подмяна.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР