Прясното краве мляко е една от най-често използваните млечни храни.

...
Прясното краве мляко е една от най-често използваните млечни храни.
Коментари Харесай

Здравословните заместители на прясното мляко

Прясното краве мляко е една от най-често употребяваните млечни храни. За множеството хора неговата консумация не основава неразположения, само че има и такива, които би трябвало да потърсят другите възможности му. Ето някои здравословни заместители, които е добре да опитате.

Оризово мляко

То се състои най-вече от въглехидрати. Този вид мляко има ниско наличие на мазнини и протеини. Обикновено се извлича от кафяв ориз. В него няма фибри и не е с плътна консистенция. Естествено е и по-сладко от други немлечни питиета. Вероятността да аргументи алергии е минимална.

Кокосово мляко

То е с прелестен усет и гъста текстура. Обикновено се прибавя към смутита, сосове, ястия и десерти. То не съдържа глутен и соя, а това го прави уместно за хората, страдащи от алергии към скотски млечни артикули и глутен. В една чаша кокосово мляко има калий, 1 г протеин, 100 мг калций и към 80 калории.

Мляко от кашу и макадамия

Това мляко е отлична добавка към кафето и сладкишите. С малко протеини и калории е, тъй че е чудесна добавка към диетите. 
НИКОГА не смесвайте млякото с тези 3 храни!
Много е значимо човек да се храни здравословно, в случай че желае да усеща прилив на сила и да поддържа имунната си система в положително здравосло...

Млякото от макадамия е кремообразно, с богат усет. Съдържа мононенаситени мазнини. Те подкрепят намаляването на равнищата на холестерола в кръвта, риска от сърдечносъдови болести и кръвното налягане.

Бадемово мляко

То е отлична опция на животинското мляко. Предлага се подсладено и чисто. С кремообразна текстура е и съдържа витамин Е. Съдържа малко количество протеини и въглехидрати.

С малко калории и мазнини е. Има бадемови млека, които са обогатени с в допълнение количество витамини и минерали. Бадемовото мляко е доста уместно за приготвянето на сладкиши, шейкове и смути.

Мляко от ленено семе
Какво е кефир?
Съвременният метод на живот, изпълнен със стрес, приемът на антибиотици, нарушаващи стомашната флора и убиващи потребните бактерии в чер...

Млякото от ленено семе е с лека текстура. Може даже да се каже, че е леко сладникаво. Приготвено е от ленено семе. Има високо наличие на фибри, само че протеините са малко. Напитката ще ви подсигури и алфа линоленови киселини. Те понижават риска от сърдечни болести и подкрепят регулирането на високото кръвно налягане. Служат и като предварителна защита на високия холестерол и благоприятстват здравето на кръвоносните съдове.

Овесено мляко

В състава си има към половината от протеините, които се съдържат в обичайното краве мляко. С рядка консистенция. Може да се употребява по същия метод, както и кравето мляко – за смутита, зърнени закуски и шейкове.

Овесеното мляко е с високо наличие на фибри и бета-глюкан, представляващ тип разтворимо влакно. То образува гъст гел, преминаващ елементарно през червата.

Бета-глюкановият гел се свързва с холестерола, като понижава неговата всмукване в организма. По този метод се намаляват равнищата на холестерола и на кръвната захар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР