Проверяват качеството на пътищата у нас, а резултатите показват, че

...
Проверяват качеството на пътищата у нас, а резултатите показват, че
Коментари Харесай

Пиша и говоря правилно! Проверяват качеството на пътищата у нас!

Проверяват качеството на пътищата у нас, а резултатите демонстрират, че на към 100 км би трябвало да бъдат направени поправки. Да напомним, че съкращенията на мерните единици от интернационалната система SI се изписват без точка както на кирилица, по този начин и на латиница.

м (m) – метър, л (I) – литър, кг – кг, км/ч – километра в час, сек – секунда и други.

Точка се слага обаче на съкращенията час – ч., етаж – ет., месец – м. и други

Миналата седмица ви попитахме дали има неточност в следните фрази:

Папратите, одглеждани обикновенно като стаини разтения би трябвало да се пазят от студът. Прекалено високите температури в комбинациа с мокрота на въздуха също не са препорачителни. Най подобаващото место състояние за папратите е в близос до прозорци без да се излагат на директна слънчева светлина. През ноща те претпочитат прохладата.

Миналото страдателно причестяване отглеждани има представка ОТ-, а наречието нормално се написа с едно Н. Проверката се прави посредством прилагателното име елементарен. В случая пред като няма да сложим запетая, тъй като думата е претекст , а не съюз. Прилагателното име стайни се написа с Й и И в края, а растения е със С, тъй като коренът е расна . След растения слагаме запетая, тъй като там свършва обособената част. Съществителното име студът е допълнение и би трябвало да бъде с къс определителен член. Съществителното композиция би трябвало да приключва на Я, в края на думите след И пишем Я. Степенуваното прилагателно най-подходящото би трябвало да бъде изписано с малко тире. Думата местонахождение се написа слято, а наречието непосредственост също би трябвало да бъде поправено. Пред подчинителния съюз без да би трябвало да се сложи запетая. Съществителното име нощта би трябвало да се членува вярно, а в глагола избират има представка Т.

Папратите, отглеждани нормално като стайни растения,

би трябвало да се пазят от студа. Прекалено високите

температури в композиция с мокрота на въздуха също не

са целесъобразни. Най-подходящото местонахождение за

папратите е наоколо до прозорци, без да се излагат на

директна слънчева светлина. През нощта те избират

прохладата.

 

Благодаря на всички, които вземат участие в играта на уеб страницата flashnews.bg и Академия „ Елит “. Всеки, който разяснява под публикацията, ще взе участие за премиите.

Тази седмица ви питаме има ли неточност в следните фрази:

Дървото на животът е един от особенно привлекателните вечнозелени претставители на домашната флора. Освен, че краси дома, то закриля фамилията от нещастиа. Клонките му са дебели, а листата – месести гладки и с присъщ яркозелен цвят. Когато разтението е изложено на директна слънчева светлина е вазможно листата му да предобият цвят с червеникъв отенък. Ако вярно се одглежда, дървото ще цъвти в бели и розови цветове, а височината му може да доближи над два метра.

Очаквам Вашите мнения под изявленията ни във Facebook! Участвайте в играта на уеб страницата flashnews.bg и Академия „ Елит “. Редактирайте текста и коментирайте на страницата на уеб страницата flashnews.bg, по този начин ще имате късмет да спечелите някоя от нашите награди! Благодаря на всички, които наблюдават рубриката и се вълнуват от правописните правила.

Ако публикацията ви е била забавна, очаквайте продължението идната седмица. Тогава ще разгледаме още забавни проблеми и ще напомним правила за думи, които звучат всекидневно край нас.

Илияна Иванова – учител в частната школа Академия за отличници ЕЛИТ

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР