Проверяваме и тази версия, тъй като една от целите на

...
Проверяваме и тази версия, тъй като една от целите на
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР с нова версия накъде са отпрашили опасните бегълци и отправи апел към гражданите как да реагират, ако ги видят

Проверяваме и тази версия, защото една от задачите на такова бягство, с такива огромни присъди е да изоставен страната. Това сподели гл. секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов в отговор на въпрос допустимо ли е двамата пандизчии, които нападнаха надзиратели и избягаха от Софийския затвор да са напуснали страната и ревизира ли се тази версия по БНР.

„ Незабавно след приемане на сигнала предприехме всички ограничения, в това число и увеличаване на защитата на граничните пунктове. Надяваме се двамата да са на територията на страната “, съобщи той. Попитан има ли изясненост по какъв начин двамата са се сдобили с оръжието, с което са заплашили надзирателите Младен Маринов уточни:

„ В хода на следствието ще се работи в посока да се обясни и този механизъм, по какъв метод са се сдобили с оръжието. Това е главното нещо, което им е дало преимущество пред защитата, за заплашване и овакантяване на пандиза. В никакъв случай това не може да стане без логистика и извън “.

„ Работим със всички близки и връзки на избягалите. Целият запас е включен, защото двете лица са рискови “, посочи гл. комисар. В отговор на въпрос изключва ли нападателни дейности от пандизчиите към жители Младен Маринов моли: „ Хората би трябвало да са доста бдителни. В момента, в който имат подозрение за това, че лицата се намират някъде, намерят аналогия с лицата, по най-бързия метод, да не търсят контакт с тях, а да се обадят на 112 или да алармират полицията.

Попитан дали към този момент жители са се обаждали на телефон 112 гл. секретар на Министерство на вътрешните работи разясни: „ В такива случаи практиката демонстрира, че жителите се ангажират извънредно и получаваме доста сигнали. Затова споделям, че има друга информация, която е нужно да бъде тествана, доказана и изчистена. Затова не се наемам да кажа съответни неща “.

Младен Маринов сподели още, че процедурата двамата избягали пандизчии да бъдат оповестени за интернационално търсене е задвижена неотложно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР