Районният съд във Варна одобри постигнато между страните споразумение, с

...
Районният съд във Варна одобри постигнато между страните споразумение, с
Коментари Харесай

Осъдиха 49-годишен варненец, ползвал фалшива шофьорска книжка

Районният съд във Варна утвърди реализирано сред страните съглашение, с което 49-годишен недееспособен лидер от Варна се признава за отговорен в умишлено прилагане на неистинен формален документ - удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство. Деянието е наказуемо  по чл.316 от Наказателния кодекс.

Мъжът е бил засечен с подправената шофьорска брошура при осъществена му инспекция необятния център на Варна с управлявания от него микробус на 27 юни предходната година. Пред полицейските чиновниците той умишлено се употребил от неистинския документ, с посочена дата на издаване през 2021 година, на който бил притурен тип, че е публикуван по пример на удостоверение за ръководство на МПС от Република Турция на негово име.  За самото сформиране на документа от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност.

Съгласно параметрите на утвърденото от съда съглашение, 49-год. обвиняем приема да изтърпи наказване от 4 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се  отсрочва с изпитателен период от 3 години. В негова тежест са направените разходи по делото. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР