Проверките за Covid-19 на летищата могат да изправят пътниците пред

...
Проверките за Covid-19 на летищата могат да изправят пътниците пред
Коментари Харесай

Ужасът идва! Чакаме 8 часа по летища заради COVID

Проверките за Covid-19 на летищата могат да изправят пасажерите пред осемчасово изчакване при заминавания и пристигания, съобщи Международната асоциация за въздушен превоз (IATA).

IATA съобщи, че времето, належащо за чекиране, инспекция на сигурността, граничен надзор и взимане на багаж, към този момент се е удвоило до три часа, даже при пътешестване с понижен потенциал. Ако броят на пасажерите се върне до равнищата преди Covid, това ще усили до осем часа чакането, оповестява „ Нешънал “.

Генералният шеф на IATA Уили Уолш прикани държавните управления да се спогодят за стандарти за цифровите здравни документи, с цел да се понижат закъсненията.

„ Никой няма да толерира часовете за очакване при регистрация или за гранични формалности “, сподели той. „ Технически решения съществуват. Но държавните управления би трябвало да се договорат за стандарти по отношение на цифровите документи. И те би трябвало да работят бързо. "

Англия анулира възбраната си за задгранични туристи на 17 май, само че пътешестване без карантина е допустимо единствено за дребен лист с утвърдени страни.

Франция и Германия постановиха по-строги ограничавания на Англия заради опасения по отношение на разновидността B.1.617.2, разпознат за първи път в Индия.

Туристическата промишленост желае зеленият лист да бъде уголемен, с цел да включва страни като Испания, която отваря порти за английските туристи.

Европейски Съюз се надява да вкара документа до края на юни, който ще разреши на хората да потвърдят, че са били имунизирани, тествани негативно за Covid-19 или неотдавна възобновени от заболяването.

IATA прикани водачите, които се срещат във Англия на срещата на върха на Г-7 идващия месец, да договорят изискванията за повсеместен документ.

„ Добра първа стъпка би било съглашение за Г-7 с принос от промишлеността за общ набор от условия за пътешестване “, сподели Уолш. „ Ако Г-7 предприеме тези ограничения, свободата на пътешестване може да бъде безпроблемно възобновена за към една трета от всички пътуващи. "

Според данните на IATA пасажерите нормално са прекарвали час и половина на летището преди пандемията. Това се е удвоило до три часа, основно заради по-дългото очакване при регистрация и граничен надзор.

Според нея общото време ще доближи пет часа и половина, в случай че трафикът се върне на 75 % от равнищата си отпреди рецесията и осем часа при 100 % трафик. Броят на пасажерите сега е на към 30 % от равнищата преди пандемията, сподели Уолш
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР