Проверки за финансови злоупотреби ще има и в Министерството на

...
Проверки за финансови злоупотреби ще има и в Министерството на
Коментари Харесай

МОСВ подготвя забрана за внос на отпадъци от страни извън ЕС

Проверки за финансови злоупотреби ще има и в Министерството на околната среда и водите. Тонове неточности, насъбрани с години от предходни ръководства, открива служебният министър Асен Личев, влизайки в кабинета си в Министерството на околната среда и водите.

" Големите неточности са, че съществени политически документи не са придвижени. Както и проектите за ръководство на речните басейни и проектите за ръководство на риска от наводнения, които уреждат за страната метода на ръководство, гарантиране, че няма да има наводнения ", сподели пред Bulgaria ON AIR служебният отраслов министър, като акцентира, че документите се движат със забавяне сред 8 и 16 месеца.

" Заварих липса на функционалността на министерството да основава и ръководи политики за ръководство за запазване на околната среда. Това е съществена неточност. Втората неточност, която видях - държавни чиновници по един или различен метод са съучаствали при основаването на схеми за асимилиране на пари ", добави Личев.

" Колегите да приготвят заповед, която не разрешава вноса на боклуци от страни, които не са членки на Европейски Съюз - Турция, Северна Македония и Сърбия. И преносът на боклуци на територията на България, като се изключи този сред Гърция и Румъния, тъй като те са членки. И да се опитам да забраня, въпреки и краткотрайно, превозването на боклуци през нашата акватория на Черно море. Това го върша от позиция за запазване на околната среда и водите, както и от позиция на публичното въодушевление на народа ", сподели още служебният министър.

Според министър Личев бюджетът, признат от Народното събрание за 2021 година, е с разходен предел от 70 млн. лв., който не може да бъде изменен по време на служебното държавно управление. " Това значи, че всички капиталови планове оттук насетне, в случай че има - няма по какъв начин да бъдат платени до конституиране на ново Народно заседание ", акцентира Личев.

Министърът беше безапелационен, че един от огромните проблеми в страната са повишените правила на прахови частици, които ни класират измежду страните с най-вече смъртни случаи в резултат на тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР