Проверката за ваксинирането на общински съветници в Сандански е приключила,

...
Проверката за ваксинирането на общински съветници в Сандански е приключила,
Коментари Харесай

Директорът на болницата в Сандански нарушил ваксинационния план с имунизирането на общински съветници

Проверката за имунизирането на общински съветници в Сандански е завършила, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинга за разпространяването на ковид в страната.

Директорът на болничното заведение в Сандански не е спазил условието на Националния имунизационен проект, не е осъществил задоволително добра организация и съгласуваност, посочи здравният министър.

Лечебното заведение е общинско и министърът на опазването на здравето не може да прави кадрови промени в него, означи Ангелов. " Ако Министерството на здравеопазването беше принципал на тази болница, още през днешния ден щях да освободя изпълнителния шеф ", сподели той.

Случаят доби известност след публикуването на клип в обществените мрежи. В него се вижда по какъв начин ваксинират общински съветници и ръководителя на общинския съвет в Сандански. Обяснението било, че останали неизползвани ваксини от медиците на първа линия.

На 9 януари са ваксинирани 24 лица, които не са включени във фаза 1 на националния проект за имунизиране. От тях - четирима са общински съветници, а останалите са чиновници на общинската администрация, включително и лице от фамилията на шефа на лечебното заведение, изясни проф. Ангелов.

" В протокола на " БулБио " за предаване на имунизациите се показва, че крайният период за използване на имунизациите е до сутринта на 11 януари. Имунизацията на 8 и 9 януари е осъществена в период, по-малък от допустимия, което значи, че имунизациите са имали задоволително време да бъдат преразпределени и да бъдат върнати в РЗИ-Благоевград ", изясни през днешния ден министърът.

Проверена е работата и на РЗИ-Благоевград. Там не са открити съществени нарушавания, които могат да бъдат съображение за налагане на най-сериозното наказване - дисциплинарно уволняване на шефа на службата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР