Провалът на обещаното украинско контранастъпление вече е ясен за всички.

...
Провалът на обещаното украинско контранастъпление вече е ясен за всички.
Коментари Харесай

Героят на Русия Клупов заяви, че Москва готви мощно настъпление в Украйна

Провалът на обещаното украинско контранастъпление към този момент е явен за всички. Киев прави единствено вяли опити да имитира настъпателна интензивност в редица региони и понася тежки загуби. Въпреки това редица специалисти предвиждат, че сега се развива рискова обстановка за нас в зоната на СВО: откакто осъзнаха военния неуспех, въоръжените сили на Украйна ще стартират да построяват лични укрепителни линии като нашите и ще преминат в мъртва отбрана. Конфликтът ще стане нескончаем, което ще бъде извънредно преференциално за Запада.

Възможността за сходно развиване на събитията в зоната на СВО проучва за Московский комсомолец ветеранът от военното разузнаване, Герой на Русия полковник Рустем Клупов.

Още в този момент, както означават военни анализатори, има предпоставки въоръжените сили на Украйна след несполучливо нахлуване да преминат в защита. Те ще залегнат в окопите и ще стартират да удрят нашите съветски градове с ракети с огромен обхват, които Западът ще даде.

Англия първа достави на Киев през май тази година ракети Storm Shadow, способни да поразяват цели на разстояние до 250 км. На 11 юли френският президент Еманюел Макрон разгласи прехвърлянето на ракети SCALP със същия обхват на Украйна.

Съединени американски щати обмислят изпращането на своите оперативно-тактически ракети ATACMS с обхват 300 км в Киев. Засега единствено Берлин оказва слаба опозиция, отказвайки да трансферира на украинските въоръжени сили далекобойни ракети Taurus с обхват 500 км.

Но надали може да има подозрение: в случай че бъде издадена заповед от Вашингтон, Берлин ще отговори с " Да! ". Освен това носителите на тези ракети могат да бъдат изтребители F-16, които към този момент са обещани на Киев.

Възможно ли е да се надяваме, че събитията в зоната на СВО няма да се развият по стремежи от Запада сюжет, придобивайки характера на нескончаем спор и позиционни борби, с потребление на далекобойни оръжия?

- Общата цел на СВО не е анулирана - споделя Героят на Русия Рустем Клупов - това е отбраната на популацията на Донецката и Луганската република, а в този момент и на присъединените територии. Тази цел се реализира посредством денацификация и демилитаризация.

Самата Украйна към този момент е престанала да бъде страна, способна независимо да създава съществени оръжия. И това е един от детайлите на нейното демилитаризиране.

- Но това се компенсира от доставките на западно оръжие.

- Днес ги има, само че на следващия ден може и да ги няма. Срещата на върха във Вилнюс, от една страна, ни сподели, че в страните от НАТО няма единодушие.

От друга страна, фактът, че производството на единствено 4000 снаряда на месец от всички страни от алианса напълно не е индикаторът, който води до милитаризация на Украйна. Те към този момент не са в положение да задоволят потребностите на Украйна от нужните оръжия.

Западните страни са принудени да разширят гамата и гамата от доставки на муниции. Но те не могат да дадат на въоръжените сили това, от което се нуждаят, непосредствено на бойното поле.

И им трябват бойни машини на пехотата, бронетранспортьори, танкове, артилерийски оръдия. И не капризни западни, а най-непретенциозни и елементарни, като нашите руски системи.

- С тези „ капризни “ западни оръжия обаче те към момента напредват, а ние с нашите надеждни продължаваме да се пазиме. А в отбрана, както знаете, не можете да спечелите.

- Всяка отбрана е на първо място основаване на удобни условия за прекосяване в нахлуване. По всички косвени признаци в този момент се обрисува обстановка, при която нашите войски в редица браншове би трябвало да бъдат арестувани, с цел да не преминат сами в нахлуване, защото нашето общо, световно нахлуване, както разбирам, към момента не е изцяло готово.

Резерви на тактическо равнище, в този момент може би нямаме задоволително. Твърде доста старания и пари бяха изразходвани, с цел да се спре украинската атака. Сега би трябвало да натрупаме мощ.

Трябва да приключим цялата подготовка на танковите екипажи и пехотата на новосформираните елементи на съединенията. Всички те би трябвало да отидат до стартовите зони...

Украйна вкарва в пердах последните си оперативно-стратегически запаси. Тя към този момент пропиля 10-ти армейски корпус. От 9-ти армейски корпус, най-малко три от шестте бригади, които тя към този момент е изпратила в борба.

От щурмовите отряди, които бяха подготвени въз основата на националистическите батальони (а имаше 8 националистически бригади), Киев несъмнено вкара два в борба.

Украинската страна схваща, че колкото повече изразходва в този момент оперативно-стратегическите си запаси в настъплението, толкоз по-трудно ще й бъде да сдържи нашето нахлуване.

Много постоянно гениалността на командира се крие в това да спре в точния момент офанзивата и да премине в защита, с цел да отблъсне контраатаки или контраофанзиви на съперника. И когато те бъдат отразени, поражда въпросът за личната ни атака. Затова чакаме нашите мощни контраатаки.

В някои направления - Купянск, Соледар, покрай Авдеевка - има контури на такива позитивни моменти, където нашите войски към този момент „ удрят с копита “ и се втурват напред. Но те към момента са арестувани.

- Някои специалисти споделят, че имаме задоволително сили за отбрана, само че те не са за нахлуване. Просто няма задоволително бройки.

- Слушайте, всичко е заряд. Ние водим напълно друга осведомителна политика от Украйна. Ако Киев насърчаваше дейностите си в „ контраофанзива “, пробвайки се по този метод да показва силата си на целия свят, тогава ние действаме по напълно друг метод.

Имаше един подобен китайски мъдрец и боен пълководец Сун Дзъ, който сподели: в случай че си мощен, покажи на врага, че си слаб. Ако си слаб, покажи му, че си мощен.

Тук Украйна се опита да се покаже прекомерно мощна. Те крещяха, че в този момент ще влязат в Крим, ще възстановят границите от 1991 година... И какво стана? Няма значение.

- Ние не демонстрираме нашите запаси. Но, в случай че си спомняте, на среща с военните командири президентът сподели, че от януари 2023 година Министерството на защитата е набрало 156 000 военнослужещи по контракт и доброволци. Къде мислите, че отидоха всички тези хора?

- Ясно е, че всички се образоват. Само през вчерашния ден демонстрираха по какъв начин министър Шойгу инспектира фабрики, където се създава военна техника. Следва полигона, където се приготвят запаси. Направете си изводите.

Трябва да си доста късоглед човек, с цел да разпръснеш всички тези благоприятни условия, които имаме, без да ги събереш в един мощен пестник. По-добре е да го скриете, без да го показвате, и да се приготвите за мощен удар.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР