Проучване проведено с помощта на 187 000 души показва тревожни

...
Проучване проведено с помощта на 187 000 души показва тревожни
Коментари Харесай

Плодовите сокове могат да предизвикат диабет

Проучване извършено благодарение на 187 000 души демонстрира тревожни резултати. Според тях потреблението на плодовите сокове може да ни аргументи диабет. Изследването е траяло от 1984 година до 2008 г – английски, американски и сингапурски учени събрали данни от няколко изследвания.

По време на интервала, в който се следили участниците, излиза наяве, че към 12 хиляди души от тях (или това са към 6.5 на 100 от всички) са развили болестта.

В изследването се е разглеждало въздействието на следните плодове – сливи, грозде, боровинки, праскови, круши, ябълки, кайсии, ягоди, портокали, пъпеши, банани, грейпфрути.

Резултатите демонстрират, че при хората, които употребяват боровинки, ябълки и грозде по два пъти седмично, заплахата от диабет вид две понижава с към 23 % по отношение на тези, които хапват един път седмично от плодовете или въобще не ги употребяват.

 Шейкове

От друга страна обаче потреблението на плодов сок от плодовете всекидневно усилва заплахата от диабет с 21 на 100. Специалистите ни поучават, вместо да изпиваме 3 чаши плодов сок седмично, да изяждаме три плода. По този метод ще успеем да понижим заплахата от болестта със 7 %.

Учените удостоверяват също, че някои плодове са извънредно потребни за здравето. Съединения в гроздето, да вземем за пример, понижават риска от сърдечен удар.

Предишно изследване за потреблението на плодов сок имаше сходни резултати. В резултатите от проучването, извършено от учени в Глазгоу, се твърдеше, че с потреблението на плодови сокове можем да приемем много по-висок от препоръчвания дневен банкет на калории. Експертите са на мнение, че постоянно подценяваме наличието на захар в тези питиета.

 Сокове

Изследването се е провело благодарение на 2000 индивида във Англия. Става ясно, че множеството от тях въобще не са осведомени по въпроса какъв брой захар се съдържа в шейковете, плодовите сокове и разнообразни газирани питиета.

Хора, които имат проблеми с тежестта, би трябвало да лимитират сходни питиета, безапелационни са експертите. Заложете на повече вода и на по-малко сокове, защото несъразмерната консумация на натурални сокове и газирани питиета може да докара до болести като диабет, високо кръвно налягане, сърдечни проблеми и други

Освен това прекомерно високото наличие на захар в тези сокове доста може да способства до развиването на затлъстяване. Дори тези, на които е обозначено, че са здравословни, би трябвало да бъдат избягвани, твърди водещият откривател на проучването професор Навеед Сата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР