Проучване, проведено от Silentnight показа, че хората спят средно 8

...
Проучване, проведено от Silentnight показа, че хората спят средно 8
Коментари Харесай

Хората прекарват повече време на телефона, отколкото спят

Проучване, извършено от Silentnight сподели, че хората спят приблизително 8 часа и 21 минути, а с електронни устройства прекарват към 8 часа и 41 минути дневно, оповестява The Daily Mail. 81% от участниците в изследването не изключват телефона през нощта. 4 от 10 възрастни и тийнейджъри се будят даже нощем от звука на телефона. 

51% от интервюираните в съответното изследване прекарват по-голямата част от времето си заран, четейки е-поща и ровейки в интернет, 32% изразходват утринното си време в грижа за външния си тип и едвам 18% - за закуска.

Според специалисти, качеството на съня понижава фрапантно за огромна част от хората заради електронните устройства, с които са заобиколени непрекъснато. Предишни проучвания демонстрират, че синята светлина, предавана от екраните на джаджите, нарушава биологичните ритми на тялото.

Продължителната липса на сън може да провокира намаляване на имунната система. В допълнение, това усилва риска от сърдечно-съдови болести, диабет и даже визира неподходящо плодовитостта. В допълнение, заради неналичието на сън човек може да изпита и психологични проблеми.

Специалистите поучават да се изключват електронните приспособленията поне час и половина преди лягане. Използването на интернет и тършуването в обществените мрежи преди лягане претрупва работната памет. Поради това човек спи неприятно.

Скорошно изследване на близо 500 възпитаници на възраст сред 13 и 15 години сподели, че доста младежи страдат от проблеми със съня и от отмалялост. 80% от тези, които са имали такива недоволства, са употребявали електронни устройства преди лягане.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР