Проучване, посветено на размерите на пениса в периода от 1942

...
Проучване, посветено на размерите на пениса в периода от 1942
Коментари Харесай

Човешките пениси стават все по-големи с бързи темпове, но това не е задължително добра новина

Проучване, отдадено на размерите на пениса в интервала от 1942 до 2021 година, откри, че междинната дължина на еректиралия пенис се е нараснала доста през последните 30 години, до момента в който дължината на този в свободно положение е останала същата. Въпреки че това може да звучи като добра (или най-малко неутрална) вест, водещият откривател споделя, че тя може да се дължи на фактори като излагане на химикали, които взаимодействат с нашите хормони.

Метаанализът преглежда проучвания на дължината на пениса, извършени през последните осем десетилетия. Те включват данни от 55 761 мъже от целия свят. Включени са единствено проучвания, при които измерването е осъществено от откривател, като са изключени всички, които разчитат на самоотчетни данни. Включени са също по този начин единствено проучвания, които мерят пенисите от корена – най-задната част, с която се прикрепва към тазовите кости – до върха на главичката (меатус).

Въпреки че не е открито нарастване или понижение на дължината на пениса в свободно положение, екипът открива доста нарастване на дължината на еректиралия пенис.

" Дължината в еректирало положение се е нараснала доста с течение на времето в няколко района на света и във всички възрастови групи ", написа екипът в проучването. " След поправяне за географския район, възрастта на субекта и популацията на субекта; еректиралата дължина на пениса се е нараснала с 24% през последните 29 години ".

Това е нарастване от 12,3 сантиметра на 15,2 сантиметра за малко по-малко от три десетилетия.

Авторите изясняват, че са били стимулирани да сравнят размерите на пениса във времето заради други промени в репродуктивното здраве на мъжете през последните години, като да вземем за пример намаляването на броя на сперматозоидите.

„ Като се имат поради трендовете, които наблюдавахме при други индикатори за репродуктивното здраве на мъжете, смятахме, че може да има понижаване на дължината на пениса заради същите въздействия на околната среда ", споделя в известие за пресата водещият създател Майкъл Айзенберг, професор по урология в Станфорд.

Оказва се, че казусът не е подобен, само че Айзенберг счита, че следеното нарастване може да е резултат от промени в околната среда.

" Възможно е да има редица фактори, като да вземем за пример излагане на химикали, като пестициди или хигиенични артикули, които взаимодействат с нашите хормонални системи. Тези химикали, нарушаващи ендокринната система - те са доста - съществуват в околната среда и в нашата диета ", споделя той. " Тъй като променяме конституцията на тялото си, това също се отразява на хормоналната ни среда. Излагането на химикали също по този начин е изтъквано като причина за по-ранното нахлуване на момчетата и девойките в пубертета, което може да повлияе на развиването на гениталиите. "

Екипът отбелязва, че други фактори, като да вземем за пример техниките за премерване на дължината, температурата и положението на възбуденост на участника, могат да повлияят на резултатите. Въпреки това те считат, че това заслужава по-нататъшно изследване, като се имат поради последствията, които може да има за мъжкото репродуктивно здраве.

" Увеличението е станало за относително къс интервал от време ", добява Айзенберг. " Ако следим толкоз бърза смяна, това значи, че нещо мощно се случва с телата ни. Трябва да се опитаме да потвърдим тези открития и в случай че това се случи, би трябвало да определим повода за тези промени. "

Изследването е оповестено в Световния вестник за мъжко здраве (World Journal of Men's Health).

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР