Проучване показва, че феновете във са по-малко склонни да се

...
Проучване показва, че феновете във са по-малко склонни да се
Коментари Харесай

Феновете от Висшата лига искат повече съдържание, което не е свързано с хазарт

Проучване демонстрира, че почитателите във са по-малко склонни да се ангажират с цифрово наличие, споделено от клубовете, което е спонсорирано от хазартни компании. Данните са на компанията Horizm, която изследва пазара в британския футбол.

Много компании от хазартния бранш имат контракти с клубове от Висшата лига. Осем от 20-те отбора ( " Борнемут ", " Брентфорд ", " Евертън ", " Фулъм ", " Лийдс ", " Нюкасъл ", " Саутхемптън " и " Уест Хем " ) имат за собствен главен спонсор бетинг компания.

В средата на април обаче клубовете единомислещо одобриха.

Анализът на Horizm е изработен точно след решението логото на
хазартни компании да бъде отстранено от екипите от края на сезон 2025-26.

" Ясно е, че до момента в който хазартната промишленост може да обезпечи забележителна парична стойност за клубовете, тези партньорства с марки не съставляват стойност от цифрова позиция ", споделя Луис Вивейрос, основен действен шеф на Horizm.

Алгоритъмът на компанията изследва общата цифрова стойност, която носи всеки спонсорски контракт на клубовете. При " Борнемут " да вземем за пример покупко-продажбите с компании за застрахователни и финансови услуги, носят в пъти повече от тази с букмейкъра Dafabet.

" Нашите данни демонстрират, че почитателите на клубовете от Висшата лига се ангажират повече с изявления за партньорство с марки от браншове като облекло, пътешестване и електронна търговия, в сравнение с с
хазарт. Тези партньорства също по този начин оферират по-голяма финансова стойност в дигитален тип както за клубовете, по този начин и за марките ", прибавят от Horizm.

" Промяната в решенията за спонсорство, дава на клубовете, марките и сътрудниците огромна опция да проучат нови цифрови активации с марки, работещи в горепосочените браншове. Пейзажът на промишлеността ще се промени, откакто възбраната влезе в действие, и ние сме заинтригувани да забележим по какъв начин неизползваните марки и браншове могат да излязат на напред във времето ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР