Проучване показа, че средиземноморската храна може да намали риска от

...
Проучване показа, че средиземноморската храна може да намали риска от
Коментари Харесай

Средиземноморската храна намалява риска от сърдечни болести при жените

Проучване сподели, че средиземноморската храна може да понижи риска от сърдечни болести при дамите с 24%, заяви Прес асосиейшън/ДПА.

Този метод на хранене, който включва най-много ядки, морски блага, пълнозърнести храни и зеленчуци, е потребен в доста аспекти. В проучването, оповестено в сп. „ Харт “, специалистите прегледаха всички предходни проучвания за дами, които се придържат към диетата от средиземноморски храни и сърдечно-съдови болести, както и риска от гибел през интервала на следене.

Учените разгледаха резултатите от 16 проучвания с данни за към 720 000 дами, чието сърдечно-съдово положение е било проследено в продължение приблизително на дванайсет и половина години.

Екипът, управителен от експерти от Университета на Сидни, откри, че за дамите, които „ строго са се придържали “ към този метод на хранене, рискът от сърдечно-съдови болести спада с 24%. Смъртността по каквито и да е аргументи по време на същия интервал е с 23% по-ниска.

„ Отдавна ни е известно, че средиземноморската диета е добра за сърцето, само че е окуражаващо да забележим, че когато преглеждаме дамите настрана от мъжете в това проучване, изгодите не се трансформират “, разяснява Виктория Тейлър, старши диетолог от Британската фондация за сърцето. „ Сърдечните болести постоянно се схващат като проблем при мъжете. Около два пъти повече дами в Обединеното кралство обаче умират от коронарна болест на сърцето, в сравнение с от рак на гърдата. Изследвания като това, които преглеждат съответен пол, са значими, с цел да се усъвършенства лекуването на дамите. “

„ Независимо от пола, здравословният метод на живот, който включва уравновесен метод на хранене като средиземноморския, би могъл да понижи риска от сърдечно-съдови болести и предразполагащите фактори за тях, като диабет вид 2, затлъстяване, високо кръвно налягане и висок холестерол “, сподели още тя. „ Не е мъчно. Яжте доста плодове и зеленчуци, фасул, леща, пълнозърнести храни, риба, ядки и семена, както и някои нискомаслени млечни артикули и ненаситени мазнини като зехтин. Важно е и да избягвате обработено месо, сол и сладкиши. “

Друго скорошно изследване на специалисти от Университета на Нюкасъл откри, че при съблюдаване на този метод на хранене рискът от деменция в по-късен стадий от живота понижава с 23%, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР