Проучване на колежа “Емерсън за ключовите щати, в които ще

...
Проучване на колежа “Емерсън за ключовите щати, в които ще
Коментари Харесай

Как са се променили шансовете на Тръмп за победа в ключови щати

П роучване на колежа “Емерсън ” за основните щати, в които ще се проведат президентските избори, демонстрира по какъв начин се трансформират възможностите на Доналд Тръмп да завоюва. 

Очаква се Тръмп да се изправи против президента Джо Байдън през ноември, защото всеки от претендентите наподобява си е обезпечил задоволително делегати, с цел да завоюва номинацията на партията си и да отиде на реванш в конкуренцията.  

Малко повече от шест месеца преди изборите, “Емерсън " разгласява изследване на колебаещите се щати, които евентуално ще дефинират изхода на конкуренцията. 

Щати, в които преднината на Тръмп нараства 

Тръмп е нараснал преднината си в три щата - Аризона, Мичиган и Уисконсин. 

Аризона, която дълго време се разглеждаше като клоняща към републиканците, до момента в който не поддържа Байдън през 2020 година и демократите в няколко щатски съревнования през 2022 година, се чака да бъде една от най-близките съревнования през ноември. Новото изследване е открило, че Тръмп води с 48-44, което съставлява разлика от 4 процентни пункта, повишена спрямо изследването от ноември, когато той водеше с 43-41. 

Сега Тръмп води в Мичиган - единственият щат, в който Байдън имаше преимущество в изследването от ноември 2023 година Мичиган даде на Байдън най-голямата преднина от тези колебаещи се щати през 2020 година, само че акцията му се сблъска с въпроси дали може да го завоюва тази година поради реакцията му на войната сред Израел и “Хамас ”, която провокира отпор от страна на някои мюсюлманско-американски общности в щата. 

Бившият президент води пред Байдън в Мичиган с един пункт, като 45% от интервюираните декларират, че възнамеряват да го поддържат, а 44% - че ще поддържат Байдън. През ноември предходната година Емерсън откри, че 43% от интервюираните са декларирали, че ще гласоподават за Байдън, до момента в който 41% са предпочели Тръмп.  

Преднината на Тръмп в Уисконсин също леко набъбна. През ноември той водеше с един пункт, спечелвайки 44% от интервюираните против 43% за Байдън. В последното изследване на публичното мнение обаче Тръмп води с 47:45. 

Щати, в които Байдън бележи напредък 

Междувременно Байдън е постигнал триумфи в три други колебаещи се щата. 

Според изследването максимален прогрес Байдън е постигнал в Джорджия и Невада. През ноември Тръмп е имал преднина от 7 пункта в Джорджия, като е спечелил 47% от интервюираните против 40% за Байдън. 

В анкетата през април Тръмп води единствено с 3 пункта. Въпреки че 47% от интервюираните към момента са декларирали, че поддържат Тръмп, поддръжката за Байдън е повишена до 44%. 

В Невада, щат, който поддържа демократите на всички президентски избори от 2008 година насам, Тръмп води в няколко изследвания преди изборите през 2024 година В изследването на Емерсън от ноември Тръмп води пред Байдън със 7 пункта, 46-39. Априлското изследване сподели, че Тръмп води с 3 пункта - 45-42. 

Байдън е спечелил малко позиции и в Пенсилвания. През ноември Тръмп водеше с 46-43 пункта в щата Кийстоун. Последното изследване демонстрира, че той води с 47-45 точки. 

Проучването на “Емерсън ” обгръща 1000 регистрирани гласоподаватели от 25 до 29 април.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР