Проучване на индийски учени установило, че за последните шест години

...
Проучване на индийски учени установило, че за последните шест години
Коментари Харесай

Психолог: Пристрастяването към опасните селфита идва от усещането за значимост

Проучване на индийски учени открило, че за последните шест години селфи манията е довела до гибелта на 259 души. Така селфитата се оказват по-смъртоносни даже от офанзивите на акули. Особено обезпокоително е, че с всяка минала година броят на жертвите стремително пораства. И в случай че през 2011 година стремежът да си направиш истинска фотография е лишил живота на трима души, то през 2017 година жертвите към този момент са 93.

„ Пристрастяването на децата към рисковите селфита идва от чувството за значителност, за това, че можеш да се оправиш. Затова родителите би трябвало да обезпечават различни способи за набиране на този адреналин ”. Така психологът Ани Владимирова разяснява пред NOVA селфи манията, която постоянно заплашва живота.

Тя сподели още, че в наши дни забавните фотоси са нещото, с което можеш да блеснеш и да се изявиш в характерната онлайн среда и обществените мрежи.

„ Младите хора не са обществено обхванати. Трябва да им се намират трудови и смислени занимания. Детето би трябвало да има център, самочувствие от достижения и хора, с които да поддържа връзка. Родителите би трябвало да не помнят два израза: „ Остави ме на мира ” и „ Отиди в стаята си ”, сподели още Владимирова.

Фотографът Красена Ангелова пък прикани подрастващите да се снимат на фона на красиви естествени гледки, а не „ пред неща, от които зависи животът им ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР