Контекстът, в който България отбелязва 148 години от Априлското въстание,

...
Контекстът, в който България отбелязва 148 години от Априлското въстание,
Коментари Харесай

Проф. Пламен Павлов: В днешната геополитическа среда се нуждаем от стабилно управление

Контекстът, в който България отбелязва 148 години от Априлското въстание, е белязан от идните избори, от разпадането на предходното държавно управление. Това сподели в аудиокаста на  " Фокус " " Това е България “  проф. Пламен Павлов. Според него, това е било много хазартно заиграване със обстановката.

" В никакъв случай не желая да диря кой е отговорен, кой не, въпреки за всички да е ясно по какъв начин стана. В днешната геополитическа среда ние се нуждаем в действителност от устойчиво ръководство и то от ръководство, което няма да робува на капризите на Путин и да фаворизира хора като Орбан, които предадоха на процедура Унгарската гражданска война от 1956 година с държанието си. Да слушаме водачи на сякаш националистически обединения, които пропагандират за Путин или за Орбан, и освен за това. Просто би трябвало да мислим трезво, както са мислили тези хора. Те са били от една страна романтици, били са подготвени на всеотдайност и са я сторили. Същевременно обаче са трезвомислещи и са мислили за бъдещето,, не за своето персонално, а на своите деца и внуци, изобщо на цялото българско общество ", уточни проф. Пламен Павлов. 

 

" И да се поздравим с този празник, въпреки и 12-13 дни след точната му дата. Но по този начин или другояче Априлското въстание е в действителност един връх в нашето развиване ", дооббабви историкът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР