Общо 769 секции за гласуване ще има извън страната. Това

...
Общо 769 секции за гласуване ще има извън страната. Това
Коментари Харесай

Откриват 769 секции в чужбина за изборите 2 в 1, най-много ще има в Турция

Общо 769 секции за гласоподаване ще има отвън страната. Това дефинира Централната изборна комисия със свое решение от през вчерашния ден. 38 293 са подадените заявки за гласоподаване в изборите за народни представители от български жители в чужбина, 15 575 са за членовете на Европейския парламент. 

Най-много секции за гласоподаване отвън страната ще има в Република Турция. Там техният брой е 166. В Съединени американски щати има 55, във Англия - 118, в Испания - 64, в Германия - 103. 

Министерството на външните работи дава информация, че Чехия е дала позволение за формиране на секции единствено на територията на дипломатическото посланичество, поради което е невероятно местата Бърно, Ихлава, Либерес, Млада Болеслав и Пилзен да бъдат избрани като места за гласоподаване отвън страната.

През вчерашния ден от ЦИК взеха решение машините за гласоподаване да бъдат превозени. чрез дипломатическо карго, от Министерството на външните работи, по този начин както е осъществено на изборите през 2021 година, 2022 година и 2023 година За задачата Министерство на външните работи дава на Централната изборна комисия логистична скица за превозване на СУЕМГ до изборните секции отвън страната, в които ще се създава машинно гласоподаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР