Проучване на CNN, публикувано във вторник, допълни опасенията около кандидатурата

...
Проучване на CNN, публикувано във вторник, допълни опасенията около кандидатурата
Коментари Харесай

CNN: Преднината на Тръмп пред Байдън расте

Проучване на CNN, оповестено във вторник, добави опасенията към кандидатурата на Джо Байдън за нов президентски мандат. Байдън изостана още повече от своя конкурент и сегашен водач на Републиканците Доналд Тръмп. Проучването на записаните гласоподаватели демонстрира, че Тръмп има 49% против 45% за Байдън в предполагаем дуел през 2024 година, като разликата се усилва. В същото изследване, извършено сред 25 и 31 август, Тръмп е имал сред 46% и 47% поддръжка.

 Байдън е с рейтинг на утвърждение от 39%. Този на Тръмп обаче е малко по-лош - 38%, съгласно изследването. Едва 28% са декларирали, че сега нещата в страната вървят доста или относително добре при президентството на Байдън. Допълнително безпокойствие за Байдън: едвам 25 % от интервюираните са дали отговор с " да " на въпроса дали той има " мощ и заостреност ", а 74 % са дали отговор с " не ". Тръмп получи доста по-добри резултати в тази категория - 53 % отговорят с " да ", а 47 % - с " не ".

Сред демократите 51% са дали отговор, че Байдън има " мощ и заостреност ", спрямо 90% от републиканците, които споделят, че някогашният президент има.

Сред гласоподавателите на възраст под 35 години 48% поддържат Тръмп, до момента в който 47% избират Байдън, което съставлява доста свиване на поддръжката за сегашния президент в границите на тази категория, която преди този момент се характеризираше с необятна поддръжка за Байдън.

 Проучването демонстрира, че в четиристранна конкуренция с самостоятелните претенденти Робърт Ф. Кенеди-младши и Корнел Уест Тръмп води пред Байдън с 41% на 35%, Кенеди има 16%, а Уест - 4%.

Байдън изостава от някогашния губернатор на Южна Каролина Ники Хейли в предполагаем дуел с 49% на 43%. Двубоят сред Байдън и губернатора на Флорида Рон ДеСантис попада в границите на допустимата неточност - 48-46 в интерес на ДеСантис.

Проучването е извършено онлайн и по телефона от 27 октомври до 2 ноември 2023 година от представителна извадка на популацията с размер на извадката 1514 души и позволена неточност +/- 3,1.

Призивите към Байдън да премисли акцията си се ускориха, защото последните изследвания на публичното мнение демонстрираха, че пътят му към преизбиране става все по-труден.

В изследването на New York Times/Siena College, оповестено в неделя, Тръмп изпреварва Байдън като го води с 48% против 44% измежду гласоподавателите в шест основни щата. След публикуването на тази анкета Дейвид Акселрод, който съветваше някогашния президент Барак Обама, изрази в обществените мрежи угриженост за възможностите на президента. По-късно той посочи мненията си.

Източник: Гласове.бг

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР