Проучване на Alarge установи, че пациентите имат по-добри резултати, след

...
Проучване на Alarge установи, че пациентите имат по-добри резултати, след
Коментари Харесай

Ново проучване: Пациентите имат по-добри резултати, когато са лекувани от жени

Проучване на Alarge откри, че пациентите имат по-добри резултати, откакто са били оперирани от жена хирург, в сравнение с от мъж.

Екипът, проучвал дали има връзка сред пола на хирурга и резултатите на пациентите след интервенция. За задачата учените разгледали данни от един милион пациенти, претърпели интервенция в Онтарио, Канада, сред 1 януари 2007 година и 31 декември 2019 година Екипът наблюдава пациентите, претърпели една от 25 нормални планови или незабавни интервенции, разглеждайки всяко „ неподходящо следоперативно събитие, затруднение, наново приемане или гибел “ , което да се е случило сред 90 дни и една година след интервенцията.

Patients Have Better Outcomes When Female Surgeons Operate
— IFLScience (@IFLScience)
След това сравнили резултатите на пациентите на мъжки и женски хирурзи. Това изследването открило, че хората, лекувани от мъже хирурзи, имат по-лоши резултати.

„ След отчитане на положението на пациента, процедурата, хирурга, анестезиолога и болничното заведение, заключенията от това проучване допускат, че пациентите, лекувани от дами хирурзи, имат по-ниски равнища на неподходящи следоперативни резултати, в това число гибел, спрямо тези, лекувани от мъже хирурзи ", написа екипът.

" Тези констатации в допълнение поддържат разликите в резултатите на пациентите въз основа на пола на лекаря. Нужни са обаче по-задълбочени изследвания, с цел да се открият главните аргументи, заради които това се случва, и с цел да се намерят евентуални решения. "

Разликите в резултатите стават по-изразени година след интервенцията.

Pay us
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР