проучва дали може да навреди на американските доставчици за отбраната

...
проучва дали може да навреди на американските доставчици за отбраната
Коментари Харесай

Китай може да ограничи износа на редкоземни минерали, за да навреди на военната индустрия на САЩ

изследва дали може да навреди на американските снабдители за защитата на Съединени американски щати, като ограничи износа на редкоземни потребни изкопаеми, които са значително значение за производството на бойните и на разнообразни други напреднали оръжейни технологии, оповестява в понеделник " Файненшъл таймс ", съобщи БНР.

Министерството на индустрията и осведомителните технологии на Китай е предложило през предишния месец план за надзор върху производството и износа на 17 редки земни потребни изкопаеми. управлява към 70-80% от хипотетичните редкоземни минерали в света.

Индустриални ръководители загатнаха, че китайските управляващи са поискали от тях да оценят какъв брой мощно могат да бъдат наранени корпорациите в Съединени американски щати и Европа, дружно с доставчиците за защитата, в случай че Китай ограничи износа на редкоземни потребни изкопаеми по време на двустранни разногласия.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Китай вкара непоколебим надзор върху изследването и добива на ред...

" Правителството желае да знае дали Съединени американски щати могат да имат проблеми със сглобяването на изтребители F-35, в случай че Китай наложи възбрана за експорт “, загатна консултант на китайските управляващи, който изиска от " Файненшъл таймс " да не бъде назван.

Изтребители като самолетите F-35 на разчитат мощно на редкоземни минерали за значимите им елементи. В отчет на Конгресната работа за проучвания се загатва, че всеки F-35 изисква 417 кг ресурси от редкоземни изкопаеми.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР