Процесът на закриване на някои дейности е естествен, каза еврокомисарят

...
Процесът на закриване на някои дейности е естествен, каза еврокомисарят
Коментари Харесай

ЕК: България е сред страните с най-високо въглеродно замърсяване в ЕС


Процесът на закриване на някои действия е натурален, сподели еврокомисарят Елиза Ферейра

България тази година работи по 13 плана в региона на прехода към чиста стопанска система. Това съобщи на конференция еврокомисарят по доближаването и промените Елиза Ферейра, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Преходът се случва така и така, а България е измежду страните, при които въглеродното замърсяване на единица продукция е извънредно високо – над три пъти повече от междинното в Европейски Съюз “, означи еврокомисарят.

 Тя уточни, че нашата страна, както доста други страни от Европейски Съюз, е поискала от Европейската комисия поддръжка за подготовката на проекта си за обективен преход.

„ Правителството ни заяви, че тази година не се планува използване на проекта “, уточни Ферейра.

„ Процесът на закриване на някои действия е натурален. Повечето страни са на мнение, че е по-добре преходът да се ръководи с потреблението на европейско финансиране, изключително там, където са нужни повече старания “, добави Ферейра. По нейните думи европейските средства са предопределени за придобиване на нови качества от служащите в отпадащите действия и за привличане в тези региони на бизнеси, ориентирани към бъдещето.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР