Процесът на модернизация на Българските въоръжени сили трябва да води

...
Процесът на модернизация на Българските въоръжени сили трябва да води
Коментари Харесай

Румен Радев разговаря с представители на международната асоциация АФСЕА


Процесът на рационализация на Българските въоръжени сили би трябвало да води до трансфер на технологии и индустриално съдействие.

Това съобщи президентът на среща на „ Дондуков “ 2 с представители на интернационалната асоциация АФСЕА, оповестиха от прессекретариата на президента. АФСЕА е неправителствена организация с идеална цел, сплотяваща представители на държавни институции, бизнеса, научни организации и индустрията и работи за основаването на среда за продан на хрумвания и информация в процеса на създаване на модерни отбранителни качества и рационализация на въоръжените сили. В срещата участваха Ерик Щаудахер – общоприет управител на АФСЕА Европа, Константин Зографов – президент на АФСЕА Секция „ София “ и Симеон Краликов – почетен президент на АФСЕА Секция „ София “. 

Освен огромните планове за рационализация на Въоръжените сили, Българската войска чака да бъдат осъществени и редица доста по-малки като стойност, само че значими като резултат планове, нужни за построяването на модерни отбранителни качества, акцентира президентът. открои подобряването на взаимоотношението сред обособените типове Въоръжени сили и родове войски посредством свързването им в единно осведомително пространство като значима стъпка в тази тенденция.   



По време на срещата беше подчертана опцията за доста по-активно консолидиране на българската отбранителна просвета и промишленост в процеса на рационализация на Въоръжените сили, както и за обезпечаване на финансиране от фонда на НАТО за отбранителни нововъведения – DIANA. Иновационният фонд на НАТО беше основан след срещата на върха на Алианса през 2019 година заради нуждата Алиансът да се развива като съюз на страни, които дружно създават и внедряват нови технологии с цел да не се задълбочава съществуващото разделяне на страни производители на отбранителни технологии и на страни-купувачи. По време на срещата представителите на АФСЕА удостоиха президента с грамота за неговата поддръжка за развиваната от организацията активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР