Процесът на мобилизация в Руската федерация се регулира от няколко

...
Процесът на мобилизация в Руската федерация се регулира от няколко
Коментари Харесай

Кой може да бъде мобилизиран в Русия

Процесът на готовност в Руската федерация се контролира от няколко закона: „ За защитата “ и „ За мобилизационната подготовка и готовност в Руската федерация “, както и от федералния парламентарен закон „ За военното състояние “. Указ за готовност, както частична, в избрани региони, по този начин и цялостна, в цялата страна, би трябвало да бъде подписан от президента, оповестява уеб сайтът на Независимая газета.

Гражданите с военни отговорности, които са в запаса и могат да бъдат мобилизирани, се разделят на три категории.

Първа: бойци, матроси, сержанти, старшини, старшини и прапорщици до 35 години, младши офицери до 50 години, майори, подполковници, капитани от 2-ри и 3-ти сан до 55 години, полковници, капитани от 1-ви сан до 60 години, старши офицери до 65 години.

Втора категория: бойци, матроси, сержанти, старшини, старшини и прапорщици до 45 години, младши офицери до 55 години, майори, подполковници, капитани от 2-ри и 3-ти сан до 60 години, полковници, капитани от 1-ви сан до 65 години, старши офицери до 70 години.

Трета: бойци, матроси, сержанти, старшини, прапорщици и старши офицери до 50 години, младши офицери до 60 години, майори, подполковници, капитани от 2-ри и 3-ти сан до 65 години. Редът на наборната работа зависи от категорията – първо се активизира първият, по-късно вторият и по-късно третият.

Симптом за готвената готовност беше вчерашното съвещание на Държавната дума, която одобри незабавно цялостен набор от нови членове в Наказателния кодекс, свързани с дезертиране или пък непринудено предаване в плен. Измененията плануват за непринудено предаване в плен наказване от три до 10 години затвор, в случай че няма признаци на държавна измяна. Мародерството ще се санкционира с до 15 години затвор. 

Освен това самоволното занемаряване на отделение по време на готовност и военно състояние (чл. 337 от Наказателния кодекс) ще се санкционира по-тежко: в случай че военнослужещ отсъства от две до 10 денонощия - до 5 години затвор,  а не до една година, в случай че е до 10 денонощия до месец - до 7 години затвор, а не до 3 години, в случай че отсъства повече от месец - от 5 до 10 години в колония, а не до 5 години. В същото време руснаците, които са в запаса и не са се явили на военно образование, ще получат до 10 години. За несъблюдение от зависещ на заповедта на началника, дадена по наставления метод, по време на военно състояние, по време на война или в условия на въоръжен спор или бойни дейности, както и отвод от присъединяване във военни или военни дейности, се вкарва отнемане от независимост за период от две до три години.

Предвижда се също да се вкара група от членове за несъблюдение на държавната отбранителна поръчка и нарушение на изискванията на държавния контракт, а в обръщението си към нацията през днешния ден Путин особено обърна внимание на предприятията от военно-промишления комплекс на страната, че би трябвало да усилят производството си, а " цялата отговорност " в случаи на дефицит на оръжия и муниции ще бъде понесена от тях. 

Държавната дума одобри поправките на 20 септември на две четения едновременно, чака в четвъртък да бъдат утвърдени от Съвета на федерацията, подписани от президента и оповестени до края на деня. Законът ще влезе в действие от деня на формалното му обявяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР