Процесът е много динамичен и нещата не могат да се

...
Процесът е много динамичен и нещата не могат да се
Коментари Харесай

Пикът на коронавируса ще е около Великден

Процесът е доста динамичен и нещата не могат да се предвиждат. Срокът на карантината може да претърпи смяна. Не считам за реалистично хората да бъдат пуснати да пътуват преди Гергьовден. Трябва да гледаме действително на нещата.

Единственият вид да се оправим с това заболяване, за което няма ваксина и потвърдено лекуване, е да се изолираме. След като премине огромният пик, тогава би трябвало да имаме виновна тактичност кои групи хора да се пуснат.

Това съобщи началникът на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, в предаването “Лице в лице ” по бТВ.

Смисълът на бързите проби е търговски, той не е медицински.

Единственият сигурен метод за доказване на инфектиран е PCR - пробата, съобщи ген. Мутафчийски.

Докато съм на това място няма да разреша търгаши да подведат страната да похарчи милиони, безапелационен е той и даде образец с Испания, която е похарчила милиони за бързи проби и в този момент би трябвало да си ги употребява, макар че са единствено 30% несъмнено.

По думите му всички, които са в болница и са в тежко положение, се лекуват с хлориквин. Франция и Германия ограничиха тестуванията по условията на СЗО. Това е нова болест и има проблем с диагностиката на вируса.Ако това беше преди 10 години, още нямаше да сме разбрали от какво боледуваме, изясни шефът на спешния щаб..

Парите от даренията се употребяват за дезинфектанти, инсталация. Около 25 апарата са дарени в страната. Във всяка болница има анестезиолози и реаниматори. По принцип има недостиг - лекарите и сестрите застаряват в България, само че ние сме длъжни да се оправим.

Не ми е прочут за България да има случай на младеж с затруднения в резултат на ковид, само че има такива случаи отвън страната, сподели ген. Мутафчийски.

Аз постоянно съм бил доктор, макар че напоследък някои хора се пробват да не помнят това. Но това не е работа единствено за бяла престилка. Толкова доста неща се направиха, би трябвало да дадат резултат. Изпреварихме доста страни с ограниченията, които взехме, уточни още той.

Той съобщи, че е оптимист.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР