Противоречиви реакции след новината, че Илън Мъск купува Туитър. По-малко

...
Противоречиви реакции след новината, че Илън Мъск купува Туитър. По-малко
Коментари Харесай

Противоречиви реакции след новината, че Илън Мъск купува Туитър

Противоречиви реакции след новината, че Илън Мъск купува " Туитър ". По-малко от две седмици откакто управителният съвет на платформата отхвърли предлагането на предприемача в този момент одобри офертата му, която е към 44 милиарда $ и ще я предложи на гласоподаване измежду акционерите.

Мъск към този момент даде обещание да понижи цензурата в " Туитър " и да води битка с подправените профили. Опасенията обаче са, че желанието за по-голяма независимост на изложение ще докара до повече тирада на омразата и опция за разпространяване на подправени вести.

Сега към този момент, с изключение на притежател на компанията за електрически коли " Тесла " и на " СпейсЕкс ", която се занимава с разработка на галактически транспортни средства, и най-богатият човек в света, Илън Мъск ще има и обществена платформа. По данни на списание " Форбс " в сметките му има почти 273 милиарда $.

" Мисля, че обстановката в " Туитър " ще се утежни, тъй като той към този момент сподели, че ще работи в посока " независимост на словото ". А това значи повече благоприятни условия за разпространяване на подправени вести, на тирада на омразата, на принуждение и прочие. Може да има и нещо позитивно, само че като цяло мисля, че това не е за положително ", съобщи Ейвъри Ван Пелт, студентка.

" Защо е вълнуваща вест? Защото свободата на словото е в основата на нашата страна. А Мъск е един различен глас. И мисля, че той беше подтискан. А ние би трябвало да чуваме всички отзиви ", добави Лора, пенсионерка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР