„Противоепидемичните мерки бяха много навременни, точни, максимално щадящи свободата, правата

...
„Противоепидемичните мерки бяха много навременни, точни, максимално щадящи свободата, правата
Коментари Харесай

Борисов: Противоепидемичните мерки бяха навременни и точни

„ Противоепидемичните ограничения бяха доста навременни, точни, оптимално щадящи свободата, правата на хората и придвижването им “, съобщи министър председателят Бойко Борисов при визитата си в центъра за систематизиране на пациентите с COVID-19 в столичната университетска болница „ Св. Анна “. По думите му заболеваемостта и натискът върху интензивните отделения са спаднали, а оздравелите към този момент са в пъти повече от новозаразените.

Борисов подчертава, че в борбата с новия вирус България към този момент разполага и с ваксини против него. По думите му след приемането на цялостна и подробна информация за имунизациите, българските жители ще се убедят, че точно това е пътят за справяне с пандемията и връщане към естествения метод на живот.

Снимка: Министерски съвет

Премиерът добави, че у нас ще дойдат още и разнообразни ваксини, с цел да могат персоналните лекари да създадат най-хубавия избор за предпазването на своите пациенти. „ А до тогава първите 70 000-80 000 ваксини, които дойдат, ще бъдат сложени на хората на първа линия и всички останали “, уточни Борисов.

Правителството ще отпусне средства за нов скенер за болница „ Св. Анна “, защото наличната инсталация е остаряла. Необходимите 1,4 милиона лв. ще бъдат обезпечени през бюджета на Министерството на здравеопазването. Болницата ще се подкрепи и за построяването на нов параклис.

Снимка: Министерски съвет

Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че след старт на имунизационната акция у нас, ваксинираните против COVID-19 са 699 души в центровете в София, Пловдив, Бургас и София-област. Няма данни при имунизираните да са се появили нежелани реакции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР